Olayların çıktığı Atatürk Caddesi üzerindeki Abidin Dino Parkı önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, hükümet aleyhinde sloganlar atarak Atatürk Parkı'na yürüdü. Burada bekleyen 2 bin kadar vatandaş da gelen grubu alkışlarla karşıladı.
KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca, gözaltına alınan kişi sayısının 37 olduğunu öne sürdü. Karaca, gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılmasını isteyip, "Halkın emekçilerin, ezilenlerin geleceklerine, doğaya sahip çıkmaları ve sermayenin acımasızlığına tepki göstermesine karşı, hükümetin insanlık dışı saldırısını kınıyor, protesto ediyoruz" dedi.
Polisler gruba biber gazı ile müdahale etti. Gazın etkisiyle ara sokaklara dağılan göstericiler, zaman zaman ana caddeye çıkarak, polisle çatışmayı sürdürdü.
Cadde üzerindeki apartmanlarda oturan vatandaşlar, balkonlara çıkıp, ellerindeki tencere ve tavaları birbirine vurarak, protestoculara destek verdi. Bazı apartmanların balkonlarından aşağıdaki eylemcilere limon atanlar da oldu.
Son Dakika › Güncel › Adana'da 'Gezi Parkı' Gerginliği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?