Adana'da zabıta personeli, denetimlerini yaka kamerasıyla kayıt altına alacak.
Göreve çıkan zabıta ekiplerinin omuz ya da yaka bölgesine aparat sayesinde takılan kameralarla, zabıta memurlarıyla vatandaş ve esnafın sağlıklı bir iletişimde bulunmasına çalışılacak.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, zabıtaların denetimlerde son teknoloji ürünlerden faydalandığı ifade edilerek, "Zabıta ekipleri, yakalarında bulunan kameralar aracılığıyla yaptıkları denetimleri ve şikayetleri kayıt altına alacak. Zabıta ile vatandaş ilişkisi düzenlenecek. Kameralı denetimlerle birlikte hem zabıta ekipleri, hem de vatandaşlar açısından denetleme ortamına şeffaflık gelecek." ifadesi kullanıldı.
İddiaların ve şikayetlerin, denetim sırasında yaşanan gerginlik ve istenmeyen durumların önüne geçmeyi amaçladığı belirtilen açıklamada, gelişen teknolojiden faydalanarak akıllarda soru işareti bırakmadan denetimlerin yapılacağı ifade edildi.
Ekiplerin yeni sistemle Turgut Özal Bulvarı üzerinde denetim yaptıkları iş yerlerinde, "Şehrimizde daha iyi çalışma ortamı sağlayabilmek için böyle bir uygulamamız var. İş yerini geziyoruz. Sizlerin de esnaf olarak daha duyarlı olmanızı rica ediyoruz. Kaldırımlarımız yayalarımıza ait, daha düzenli olalım." uyarısında bulunduğu aktarıldı.
Son Dakika › Güncel › Adana'da Zabıta Yaka Kamerasıyla Çalışacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?