Adana Valisi Coş'tan Patriot Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Adana Valisi Coş'tan Patriot Değerlendirmesi

Adana Valisi Coş\'tan Patriot Değerlendirmesi

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Suriye'den gelebilecek olası saldırılara karşı Türkiye'nin NATO'dan istediği ve Adana'ya da konuşlandırılacağı açıklanan Patriot füze savunma sistemlerinin, vatandaşların can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek...

07.01.2013 15:23

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Suriye'den gelebilecek olası saldırılara karşı Türkiye'nin NATO'dan istediği ve Adana'ya da konuşlandırılacağı açıklanan Patriot füze savunma sistemlerinin, vatandaşların can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek bir yönünün olmadığını söyledi.

Coş, beraberinde Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Murat Koç ile birlikte Adana Emniyet Müdürlüğü'nde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. Vali Coş, burada gazetecilerin, Patriot füze savunma sistemlerinin Adana'ya yerleştirilmesi halinde, kentin Suriye'nin ve terör örgütlerinin hedefi konumuna geleceğine ilişkin soruyu yanıtladı.

'PATRİOTLAR SALDIRI SİLAHI DEĞİL'

Patriot füzelerinin sistemlerinin saldırı silahı olmadığını, savunma amaçlı olduğunu vurgulayan Vali Coş, "Patriotlar ülkemize, milli sınırlarımıza yönelebilecek, havadan gelecek herhangi bir tehdide yönelik olarak önleyici görev yapıyor. Bunlar, bir başka ülkeye saldırmak, bombalamak için yerleştirilmiyor" dedi.

Patriot füze savunma sistemlerinin Adana'ya getirilmesi çalışmalarını Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın koordine ettiğini kaydeden Vali Coş, şunları söyledi:

"Adana'da veya yakın vilayetlerde konuşlandırılacak füzelerin herhangi bir şekilde burada yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek bir yönünün olmadığını biliyoruz. Aksine koruyucu nitelikte, şemsiye niteliğinde bir sistem olduğunu biliyoruz. Kimsenin tedirgin olmasına, böyle bir panik ortamı doğmasına izin vermememiz daha doğru olur."

13 BİN KİŞİLİK KAMP KURULUYOR

Vali Coş, ülkelerini terk eden Suriyelilerin barınması için merkez Sarıçam İlçesi'nde 13 bin kişi kapasiteli çadın kampın kurulması çalışmalarının sürdüğünü de kaydederek şöyle konuştu:

"Temenni ederiz ki hiç gerek kalmasın. Suriye'de durum normale dönsün. Komşularımız, burada barınmasına, geçici iskan şartlarında yaşamasına gerek kalmadan kendi yurtlarında insanca yaşayabilsinler. Orada insani yaşam şartları oluşturuluncaya kadar onları burada misafir etmemiz de dostluk, kardeşlik ve komşuluğumuzun gereğidir." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Valisi Coş'tan Patriot Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement