Adanavali Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Adanavali Gerginliği

Adanavali Gerginliği

Adana'da, 'karataş -tuzla Lagünleri Yönetim Planı Çalışması Projesi' Kapsamında Düzenlenen, Sulak Alan Toplantısında Söz Almak İsteyen Bölge Köylüleri, Vali Yardımcısı Fikret Deniz Tarafından Dışarı Atıldıklarını İddia Etti.

15.12.2010 22:27

ADANA'da, 'Karataş - Tuzla Lagünleri yönetim planı çalışması projesi' kapsamında düzenlenen, sulak alan toplantısında söz almak isteyen bölge köylüleri, Vali Yardımcısı Fikret Deniz tarafından dışarı atıldıklarını iddia etti.

Seyhan Oteli'nde saat 17.00'de meydana gelen olayda, Karataş -Tuzla Lagünleri yönetim planı çalışması projesi kapsamında kurulan komisyon, sulak alan toplantısı adı altında toplandı. Projenin kapsadığı köylerden yaklaşık 20 kişi, toplantıya katılarak sunum yapıldığı sırada söz hakkı istedi. İddialarına göre, toplantıya başkanlık yapan Vali Yardımcısı Fikret Deniz, sunum bittikten sonra isteyene söz verilebileceğini belirtti. Ancak, köylüler tekrar söz almak için ısrar edince, Vali Yardımcısı Fikret Deniz, ısrar eden kişinin dışarı çıkmasını istedi. Bunun üzerine diğer köylüler de toplantıyı terk etti.

Otel önünde toplanarak tepki gösteren köylüler, yakalarından tutularak dışarı atıldıklarını öne sürdü. Karataş'a bağlı Tabaklar Köyü Muhtarı Süleyman Şimşek, toplantıda kendilerinin konuşturulmadığını iddia etti. Argo kelimeler kullanılarak dışarı atıldıklarını iddia eden Şimşek, "Biz bu toplantıdan köylü olduğumuz için kovulduk. Vali yardımcısı Fikret Deniz, bize dönüp, 'Size rağmen bu proje yürüyecek' diyor. Bu toplantıda sadece konuşmacılar konuşacakmış. Bizi yakamızdan tutup dışarı attılar" dedi.

Köylüler olmadan korumanın mümkün olmadığını söyleyen Mehmet Börekçi, söz konusu projenin 35-40 bin dönümlük bir alanı kapsadığını belirterek, "Altı ayda bir profesörlerin gelmesi ile bölgede çalışma da, koruma da olmaz. Bölge köylüsüne bilgi verilmiyor. Bizim topraklarımız hakkında fikir beyan ediliyor. Toplantı yapılıyor. Ancak soru sorunca kovuluyoruz. Ne yapacaklar, bizim arazimize el koyup kuşlarımı koruyacaklar" dedi. Bölgede çiftçilik yaptığını belirten Cengiz Çetinöz ise, toplantıda sordukları hiç bir soruya cevap alamadıklarını söyledi. Söz konusu toprakların çok değerli olduğunu belirten Çetinöz, "Sadece, 'bu projedeki sınırları kim çizdi' dedik diye kovulduk. Bu projeyi anlamadık deyince kovulduk. Biz bölgede çiftçilik yapıyoruz. Bizim topraklarımız hakkında konuşuyorlar. Biz soru sorunca kovuluyoruz" dedi.

Devam eden toplantıya gazeteciler de alınmazken, toplantıya katılan bazı bürokratlar, bölge köylüsünün toplantıdan kovulmadığını, yanlış anlaşılma olduğunu iddia etti.

Suçlanan Vali Yardımcısı Deniz ise herhangi bir açıklama yapmadan toplantı salonundan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adanavali Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement