BİTLİS Adilcevaz kavununda hasat başladı - Son Dakika
Güncel

BİTLİS Adilcevaz kavununda hasat başladı

Adilcevaz kavununda hasat başladıBİTLİS'in Adilcevaz ilçesinde üretilen Adilcevaz kavununda hasat başladı.

14.09.2020 12:38  Güncelleme: 13:09

Adilcevaz kavununda hasat başladı

BİTLİS'in Adilcevaz ilçesinde üretilen Adilcevaz kavununda hasat başladı. Halk arasında 'bal kavun' olarak bilinen ve kent ekonomisine yaklaşık 30 milyon TL katkı sağlayan kavunlar, Ankara ve İstanbul'a da gönderiliyor.

Adilcevaz ilçesi sınırlarında bulunan Gülistan Ovası'nda yetiştirilen kavunlar tadı ve kokusu nedeniyle büyük ilgi görürken, üretilen galya tipi kavunlar değişik illerde iç pazara sunuluyor. İstihdama katkı sağlayan kavun hasadında, mevsimlik işçiler çalıştırılıyor.

Adilcevaz ilçesindeki Gülistan Ovası'nda çiftçilik yapan Orhan Emen, kavunları bölge illerin yanı sıra TIR'larla Ankara ve İstanbul'a da gönderdiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Adilcevaz kavunu mükemmel bir kavundur. Türkiye'de tat anlamında eşi benzeri bulunmayan bir kavundur. Hem Süphan Dağı'nın soğuğundan hem de Van Gölü'nün neminden tadını ve aromasını alan bir kavundur. Kavunlarımız Türkiye'nin hemen hemen her iline gönderiliyor. Tahmini olarak Adilcevaz kavunu her yıl yaklaşık 20-30 bin ton verim veriyor. Bu da her yıl Bitlis ve Adilcevaz ekonomisine yaklaşık 30 milyon lira katkı sağlıyor."

BİTLİS Adilcevaz kavununda hasat başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BİTLİS Adilcevaz kavununda hasat başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement