Adli Tıp Kurumu Önündeki İzinsiz Gösteriye İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Adli Tıp Kurumu Önündeki İzinsiz Gösteriye İlişkin Dava

Adli Tıp Kurumu Önündeki İzinsiz Gösteriye İlişkin Dava

Grup Yorum üyesi 2 kişinin de aralarında bulunduğu 22 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 7 sanığın tahliye edilmesine karar verildi.

06.09.2013 15:33  Güncelleme: 15:46

Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi'ne saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü üyesinin cenazesini almak için beklerken izinsiz

gösteri yaptıkları iddiasıyla, aralarında Grup Yorum üyesi 2 kişinin de bulunduğu 22 sanığın yargılandığı davada, 7 tutuklu sanığın tahliye edilmesine karar verildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 7 tutuklu, 2 başka suçtan tutuklu ve Grup Yorum üyesi Ezgi Dilan Balcı ile Selma Altın'ın da aralarında olduğu 11 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 6 zabıta görevlisinin mağdur olarak ifadesine başvuruldu. Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde çadır kurulmak istenmesi ve bu sırada yaşanan arbedeyle ilgili bilgilerine başvurulan zabıtaların tümü, arbedede kendilerine de dayak atıldığını ve sanıklardan kimseyi hatırlamadıklarını belirterek, şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Mağdur anlatımlarının ardından söz alan tutuklu sanıklar, tahliye edilmelerini talep etti. Savunma yapan tutuksuz sanıklardan Grup Yorum üyesi Ezgi Dilan Balcı, "Ben Grup Yorum elemanıyım. Bizim grubumuz müzik yapıyor. Adli kontrol olarak ev hapsindeyiz, konserlerimiz oluyor ama yurt dışına gidemiyoruz" diyerek, hakkındaki ev hapsi ile yurt dışına çıkış yasağı kararının kaldırılmasını istedi.

Diğer Grup Yorum üyesi Selma Altın da, müzisyenler olarak Türkiye'yi çok sevdiklerini ve zaten yurt dışına gitmeyeceklerini belirterek, haklarındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını talep etti.

-"Konutunu terk etmeme" tedbiri kaldırıldı-

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Bahar Kurt, Cansu Öztürk, Doğan Taştan, Feridun Osmanağaoğlu, İlkay İşler, Osman Beyazkaya ve Sibel Kırlangıç'ın, tutuklama sebeplerinin devam etmesine rağmen, adli kontrol kararının yeterli olacağı gerekçesiyle tahliye edilmesine karar verdi.

Bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve evine en yakın emniyet birimine haftada bir imza verme zorunluluğu getiren heyet, Grup Yorum üyesi 2 sanığın da aralarında bulunduğu 7 sanığa daha önce İstanbul 2 nolu hakimlik tarafından verilen "konutunu terketmemek" şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına, yurt dışına çıkış yasağının ise devamına hükmetti.

Bu sanıklarla ilgili ayrıcı evlerine en yakın emniyet birimine haftada bir imza verme zorunluluğu da getiren heyet, duruşmayı erteledi.

Duruşma öncesi ve sonrasında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan "Halk Cephesi" üyesi bir grup, burada slogan atıp açıklama yapmak isteyince, polis müdahalesiyle karşılaştı. Gruptakiler, polislerce zor kullanılarak adliye önündeki meydana götürüldü.

-İddianameden-

İddianamede, 11 Eylül 2012'de, İbrahim Çuhadar adlı bir kişinin Sultangazi Polis Karakolu'na girerek üzerindeki bombayı patlatması sonucu öldüğü, canlı bomba eyleminde bir polis memurunun şehit olduğu, 5'i polis memuru toplam 8 kişinin de yaralandığı ve söz konusu olaydan sonra DHKP-C'nin, canlı bomba saldırısını üstlendiği aktarılıyordu.

Saldırıda ölen İbrahim Çuhadar'ın cesedinin Adli Tıp Kurumu'nda olduğunu öğrenen 15 kişilik grubun kurum önünde beklemeye başladığı, slogan attığı ve polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan gruba zor kullanarak müdahale ettiği anlatılan iddianamede, Grup Yorum üyeleri Ezgi Dilan Balcı ile Selma Altın'ın da bu grupla birlikte, örgütün propagandası amaçlı eylemlere katıldıkları ileri sürülüyodu.

İddianamede, Balcı ve Altın'ın, yasa dışı terör örgütü DHKP-C üyesi olmamakla birlikte, terör örgütünün faaliyetlerini bilerek, örgüt adına suç işledikleri gerekçesiyle 5 ile 10 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmaları istenirken, diğer 20 sanığın da "terör örgütü üyeliği", "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet", "kamu görevlisine görev yaptırmamak için direnme", "terör örgütü propagandası", "tehdit" ve "yaralama" gibi suçlardan 5 ile 133 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmaları talep ediliyordu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adli Tıp Kurumu Önündeki İzinsiz Gösteriye İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement