Adliye Önünde Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekildi - Son Dakika
Güncel

Adliye Önünde Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekildi

Adliye Önünde Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekildi

Kadın cinayetlerine dikkat çekmek isteyen bir grup kadın, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

18.02.2014 13:05

Kadın cinayetlerine dikkat çekmek isteyen bir grup kadın, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Açıklama yapan gruba bir vatandaş tepki gösterdi.

Bu sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan aralarında bazı erkeklerin de yer aldığı 20 kişilik Kadın Cinayetlerini Durduracağız adlı platform üyeleri, geçen yıl kocası tarafından öldürülen Muhterem Göçmen'in 4. duruşması öncesi basın açıklaması yaptı. Ellerinde, öldürülen kadın ve kızların fotoğraf ve pankartlarını taşıyan kadınlar, devletin ve yetkililerin kadınlara sahip çıkmadığını vurguladı. Basın açıklaması sırasında gruba tepki gösteren ve dün Maltepe Gülsuyu'nda aile içi şiddeti önlemek için gittiği evde Sedat K. tarafından öldürülen polis memurunu hatırlatan Kenan Sağ ile grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Sağ'ı bölgeden uzaklaştıran platform üyeleri, açıklamalarına kaldığı yerden devam etti.

Önceki yıl öldürülen Nargül Türkyılmaz'ın yakını İrfan Tuzcuoğlu'nun da yer aldığı basın açıklaması, Kadın Cinayetlerini Durduracağız üyesi Ayşegül Kaya tarafından okundu. Okunan basın bildirisinde, yetkililerin kadınlara sahip çıkmadığı vurgulandı. Kaya, "2013 yılında öldürülen diğer pek çok kadın kardeşimiz gibi Muhterem boşanmak istediği için öldürüldü. İstanbul Valisi Mutlu ise kadın koruma yasasını uygulayacağına, boşanmaları kınıyor. Geçtiğimiz hafta 'çok fazla boşanma oluyor' diyen Mutlu'ya sesleniyoruz; korumadığınız için her bir kadının hesabını soracağız. Muhterem'in kanı, sizin de ellerinizdedir. Serdar Göçmen tüm kadın cinayeti davalarında görmeye alıştığımız 'ağır tahrik indiriminden' yararlanma çabasında. Bizler, Serdar Göçmen gibi kadın katillerine caydırıcı ceza gelmesi için TCK'ya bir ek madde önerisi sunduk. Meclisteki tüm partileri kadınların yanında yer almaya ve madde önerimizi kabul etmeye çağırıyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Basın açıklamasında, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin yanı sıra, Emekçi Hareket Partili kadınlar ile DİSK Kadın Komisyonu ve CHP'li kadınlar da yer aldı.

Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağılarak geçen yıl eşi tarafından öldürülen Muhterem Göçmen'in duruşmasına girdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adliye Önünde Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement