Afetzede Misafirlerimizden Çorum'a Veda - Son Dakika
Güncel

Afetzede Misafirlerimizden Çorum'a Veda

Afetzede Misafirlerimizden Çorum\'a Veda

Baharın başlamasıyla birlikte kalan 39 aileden de 5 aile, 29 Mart 2012 tarihinde Van'a uğurlandı.

31.03.2012 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Van depreminden sonra Çorum'a gelen 50 aileden 11'i geçmiş tarihlerde memleketlerine dönmüştü.

Depremzede ailelerimizin her an yanında olan ve tüm ihtiyaçlarının en iyi şekilde temin edilmesini sağlayan Sayın Valimiz Nurullah ÇAKIR, İl Emniyet Müdürü Necmettin EMRE, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Elvan KAYA, İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürü Esat KOLBAŞI ve Valilik ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanları depremzede ailelerimizi memleketlerine dönüşte yalnız bırakmadı. Sayın Valimiz Nurullah ÇAKIR gidecek olan ailelerimizi sabah saatlerinde ziyaret etti. Hediyeleriyle gelen Sayın Valimiz Nurullah ÇAKIR ailelerimizi bir kez daha mutlu etti.

Duygulu anların yaşandığı ziyarette Sayın Valimiz Nurullah ÇAKIR depremzede ailelere yaptığı kısa konuşmada onları ağırlamaktan ve misafir etmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek "Tabii ki eksiklerimiz olmuştur, bunlar devletin değil bizim eksikliklerimizdir. Varsa bir eksikliğimiz kusurumuza kalmayın. İnşallah sizleri başka zamanlarda da misafir ederiz." dedi.

Depremzede ailelerimiz iki grup halinde gönderildi. Bir ailemiz saat gündüz 11 civarı Çorum'dan memleketlerine uğurlandı.

Diğer 4 ailemiz ise akşam saatlerinde, Amasya Merzifon ilçesinden memleketleri Van'a gönderildi. Depremzede ailelerimize Amasya'ya kadar Afet ve Acil Durum İl Müdürü Elvan KAYA, İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürü Esat KOLBAŞI, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Nihat HASAN KÖSE ve Enformasyon Memuru Ahmet Selçuk AKÇA eşlik etti.

Memleketlerine uğurlanmadan önce depremzede ailelerimize yemek ikram edildi. Daha sonrasında servisle alınan depremzede ailelerle birlikte saat 20:30 da Çorum'dan hareket eden Afet ve Acil Durum İl Müdürü Elvan KAYA ve personelleri, İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürü Esat KOLBAŞI saat 21:30 da Merzifon'a vardı. Depremzede aileler Merzifon'dan önceden alınan otobüs biletleriyle saat 22:30 da hareket ettiler.

Çorum'dan memnun şekilde ayrıldıklarını söyleyen depremzede aileler, "Çorum'u özleyeceğiz, Çorum da bize yapılan iyilikleri ve Sayın Valimiz Nurullah ÇAKIR' I ve diğer tüm emeği geçenleri hiç unutmayacağız ve minnetle anacağız." dediler. Yapılan yardımlardan memnun kaldıklarını ve kalplerinin her daim bizlerle olacağını belirttiler.

Depremzede aileler memleketlerine dönecekleri için hem mutlu ama kendi memleketleri gibi hissettikleri Çorum'dan ayrılacakları için de üzgün olduklarını söylediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Afetzede Misafirlerimizden Çorum'a Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement