Afganistan'da NATO Sivilleri Vurdu: 12 Sivil Öldü 13'ü Yaralı - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da NATO Sivilleri Vurdu: 12 Sivil Öldü 13'ü Yaralı

Afganistan'ın Kunar kentinde NATO, düzenlediği hava saldırısında ikisi Taliban militanı 14 kişiyi öldürdü, 13 kişiyi de yaraladı.

10.09.2014 20:09  Güncelleme: 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın Kunar kentinde, Taliban militanlarının saldırısına uğrayan Afgan ve uluslararası güce bağlı askerlerin yardım çağrısına cevap veren NATO, düzenlediği hava saldırısında ikisi Taliban militanı 14 kişiyi öldürdü, 13 kişiyi de yaraladı.

"ASKERİ DESTEK İSTEDİK"

Kunar Valisi Şuca Almulk Celale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Narang ilçesinde dün başlayan askeri operasyonun sırasında, Taliban militanlarının saldırısına uğrayan Afgan ve uluslararası güce bağlı askerlerin NATO'dan hava desteği istediğini söyledi.

SİVİLLERİ VURDU

Celale, Afganistan'da bulunan NATO güçleri tarafından operasyon bölgesine düzenlenen hava saldırısında 4'ü çocuk ve 3'ü kadın 12 sivilin yaşamını yitirdiğini, 13 sivilin yaralandığını belirtti.

"2 MİLİTAN ÖLDÜ"

Saldırıda 2 militanın da öldüğünü açıklayan Celale, Narang ilçesinde sık sık Afgan güçleri ve militanlar arasında çatışmaların yaşandığını aktardı. Afganistan'daki NATO güçleri henüz olayla ilgili bir açıklama yapmadı.

Afganistan\'da NATO Sivilleri Vurdu: 12 Sivil Öldü 13\'ü Yaralı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da NATO Sivilleri Vurdu: 12 Sivil Öldü 13'ü Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • TAYFUN: NATO DEMEK HAÇLI ORDUSU DEMEKTİR 21 3 Yanıtla
  • resat: şimdi bu natoyu anlamadım bir yandan çocuk öldürüyor bir yandan ışid insan katletiyor diyor 8 1 Yanıtla
  • ÖRNEK: NE GELİYORSA MÜSLÜMANLARIN BAŞINDA BUNLARDAN GELİYOR. İŞTE ÖRNEKLERDEN BİR TANESİ. YÜZYIL ÖNCE HİNDİSTANDA KURBAN BAYRAMI GÜNÜ SARIKLI, CÜBBELİ İKİ KİŞİ HİNDU MAHALLESİNDEN GEÇİYOR. ARKALARINDA DA İPLE BAĞLAYIP ÇEKTİKLERİ BİR İNEK VAR. BİR BİR HİNDU GENÇİ KARŞILARINA ÇIKIYOR. 'NE YAPACAKSINIZ BU İNEĞİ'DİYOR. O İKİ KİŞİ' MÜSLÜMANIZ KURBAN EDECEĞİZ'. HİNDU GENÇ BAĞIRIYOR EY AHALİ YETİŞİN TANRIMIZI KURBAN EDECEKLER. KARŞISINDAKİ O İKİ KİŞİ DE EY MÜSLÜMANLAR YETİŞİN KURBANIMIZI ELİMİZDEN ALIYORLAR. BİR ANDA ETRAF KALABALIKLAŞMAYA BAŞLIYOR. BİR TARAFTAN HİNDULAR, DİĞER TARAFTAN MÜSLÜMANLAR SOPALARLA, BIÇAKLARLA BİRBİRLERİNE SALDIRIYORLAR. YÜZLERCE MÜSLÜMAN ORADA KATLEDİLİYOR. İNEĞİN SAHİBİ İKİ KİŞİ ORTADAN KAYBOLUYOR. O HENGAMEDE, SON GÖRÜLDÜKLERİ YER ÇOK İLGİNÇ İNGİLİZ ELÇİLİĞİNE GİRERKEN GÖRÜLÜYORLAR. BİR İBRET, BİN NASİHATTAN 8 0 Yanıtla

Advertisement