Obama, Abdullah Abdullah ile Telefon Görüşmesi Yaptı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Obama, Abdullah Abdullah ile Telefon Görüşmesi Yaptı

Obama, Abdullah Abdullah ile Telefon Görüşmesi Yaptı
09.07.2014 00:54  Güncelleme: 09:27

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan devlet başkanlığı seçiminin adaylarından Abdullah Abdullah ile telefon görüşmesi yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Afganistan devlet başkanlığı seçiminin adaylarından Abdullah Abdullah ile telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, Obama'nın dün gece, ABD'nin Afganistan'daki adaylarla diyalog kurmaya dönük devam eden çabaları ve sükunet, diyalog çağrısı kapsamında Abdullah ile görüştüğünü belirtti.

Earnest, Obama'nın görüşmede, seçimde hile yapıldığına dair tüm makul iddiaların kapsamlı şekilde incelenmesini beklediklerini ve şiddet içeren ya da anayasaya aykırılık teşkil eden eylemlere başvurulmasının hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağını vurguladığını aktardı. Earnest, bu tür eylemlerin, ABD'nin Afganistan'a mali ve güvenlik yardımlarını riske atabileceğini açıkça dile getirdiklerini kaydetti.

Bazı hile iddialarının dile getirildiğini, ancak henüz bunlar üzerinde yeteri kadar incelemenin yapılmadığını ifade eden Earnest, dün açıklanan ilk sonuçların nihai ve kesin sonuçlar olmadığına ve nihai neticenin hala değişebileceğine dikkati çekti.

Earnest, "Adayları, destekçileri arasında sükuneti muhafaza etmeye çağırıyoruz" ifadesini kullandı. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obama, Abdullah Abdullah ile Telefon Görüşmesi Yaptı - Son Dakika


Advertisement