Afganistan Kültür Merkezi'ne Ekipman Desteği - Son Dakika
Güncel

Afganistan Kültür Merkezi'ne Ekipman Desteği

Afganistan Kültür Merkezi\'ne Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Afganistan’da eğitim, öğretim ve kültür alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan Afganistan Kültür Merkezi’ne ekipman desteğinde bulunuldu.

08.04.2014 12:31

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Afganistan'da eğitim, öğretim ve kültür alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan Afganistan Kültür Merkezi'ne ekipman desteğinde bulunuldu.

Afganistan Adalet Bakanlığı'na kayıtlı bir kurum olarak, 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Afganistan Kültür Merkezi Kunduz, Kunar, Celalabad, Host, Lağman, Hilmend, Bağlan ve Kabil'de 12 şubesi ile yaklaşık altı bin kişiye, kimya, biyoloji, matematik, geometri, fizik, coğrafya, tarih, Kuran-ı Kerim tilaveti, tefsir, tecvid, fıkıh, ahlak, yabancı dil ve bilgisayar eğitimi gibi alanlarda hazırlayıcı ve destekleyici eğitim veriyor. Öte yandan anılan merkez bünyesinde spor branşında değişik dallarda spor eğitimleri de düzenleniyor.

Afganistan Kültür Merkezi'nde kadınlara yönelik olarak terzilik kursları, özürlülere yönelik olarak marangozluk kursları ve yaşlılara yönelik olarak okuma-yazma kursları düzenlenerek meslek edindirme faaliyetleri de yapılıyor. Söz konusu eğitim ve öğretim faaliyetlerinden ihtiyaç sahibi Afganistan halkı ücretsiz olarak yararlanıyor.

Afganistan Kültür Merkezi'nde iç savaş sonucunda eşlerini kaybeden dul kadınlar ve kadın - erkek engelliler için bir geçim kaynağının sağlanması amacıyla düzenlenen terzilik kursları kapsamında 150 aileye yönelik meslek edindirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi konusunda Afganistan Aşiret ve Kabilelerden Sorumlu Müşavir Bakanlığı anılan kurslara ekipman desteği talebinde bulundu. Söz konusu talep üzerine Afganistan Kültür Merkezi'ne, 150 adet dikiş makinesi ve diğer gerekli malzeme desteği verildi. Temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, Afganistan Kültür Merkezi Başkanı ve Müşavir Bakan Vahidullah Sabawoon, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, TİKA Kabil Program Koordinatör Yardımcısı Abdurrahman Sibğatullah Toprak ve Merkezin bölge temsilcileri katıldı.

Afganistan Kültür Merkezi Başkanı ve Afganistan Aşiret ve Kabilelerden Sorumlu Müşavir Bakanı Sabawoon, Türkiye Cumhuriyeti ile Afganistan arasında mevcut olan dostluk bağlarının eski yıllara dayandığı ve günümüze dek devam ettiğini belirtti. TİKA tarafından yapılan yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Afganistan Kültür Merkezi Başkanı ve Afganistan Aşiret ve Kabilelerden Sorumlu Müşavir Bakanı Sabawoon, TİKA'nın 2004 yılından bu yana Afganistan'da faaliyetlerini sürdürdüğünü özellikle eğitim ve sağlık alanlarında yapılan yardımlardan dolayı teşekkürlerini iletti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afganistan Kültür Merkezi'ne Ekipman Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement