Afyonkarahisar'da 'Çocuk Gelinlere Hayır' Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da 'Çocuk Gelinlere Hayır' Sergisi Açıldı

Afyonkarahisar\'da \'Çocuk Gelinlere Hayır\' Sergisi Açıldı

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Çocuk Gelinler Proje Koordinatörü Gökşen Görgülü, Türkiye’de çocuk yaşta evliliklerin 9 yaşına kadar düştüğünü kaydetti.

24.01.2014 17:03

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Çocuk Gelinler Proje Koordinatörü Gökşen Görgülü, Türkiye'de çocuk yaşta evliliklerin 9 yaşına kadar düştüğünü kaydetti.

Uzun yıllardır küçük yaşta ve zorla evlilikler sorunu hakkında çalışmalar yapan Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, İç Anadolu Bölgesi için özel olarak hazırladığı 'Çocuk Gelinlere Hayır' sergisini Kırşehir, Konya ve Nevşehir'den sonra bugün Afyonkarahisar'da açtı. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen serginin açılış törenine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, daire müdürleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi ile ilgili bilgilere veren Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Çocuk Gelinler Proje Koordinatörü Gökşen Görgülü, 'Çocuk gelinlere Hayır' fotoğraf sergisinin Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği tarafından 2006 yılından bu yanan düzenlendiğini ve serginin amacının fotoğraflarla bu konuya dikkat çekmek olduğunu söyledi. Serginin bir başka anlamıyla erken yaşta ve zorla evliliklerini önlemek amacıyla yürütülen projelerin bir sonucu olduğunu da ifade eden Görgülü, "Burada hem çalışmalarımızdan kareler, hem de erken yaşta evliliklerle ilgili hikayeler göreceksiniz. Farkındalık yaratmak ve Afyonkarahisar halkı ile bu yıkıcı geleneğe hayır demek için buradayız. Türkiye'de şuanda çocuk gelinlerle ilgili elimizde bir veri yok. Bunun için hükümet, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile çalışma yapmak istiyoruz. Bu konuda çok sıkı çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu çalışmaların ancak devlet eli ile yapılabileceğini düşünüyoruz. Erken evlilikler genelde imam nikahı ile olduğu için genel, resmi bir sayı alamıyoruz. Elimizdeki verilere göre Türkiye'deki erken evlilik yaşının 9 yaşına kadar düştüğünü görüyoruz" dedi.

Sergide yayınlanan fotoğraflarla birlikte, erken yaşta evlilik yapan kız çocuklarının görüşlerinin yer aldığı kısım ise büyük ilgi çekti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da 'Çocuk Gelinlere Hayır' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement