Afyonkarahisar'da Typ'ye 4 Bin Başvuru Yapıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Afyonkarahisar'da Typ'ye 4 Bin Başvuru Yapıldı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Afyonkarahisar'da, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında okullarda çalıştırılmak üzere alınacak bin 5 geçici işçi alımına 4 bin kişi başvurdu.

Afyonkarahisar'da, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında okullarda çalıştırılmak üzere alınacak bin 5 geçici işçi alımına 4 bin kişi başvurdu.

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TYP'nin uzun süre işsiz kalmış insanların topluma entegre edilmesini sağlamak amacıyla uygulandığını söyledi.

Karakaya, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladıkları protokol çerçevesince kentteki okullarda 670 temizlik işçisi ile 335 güvenlik görevlisi alımı gerçekleştireceklerini belirtti.

Müracaatların bugün itibariyle sona ereceğini aktaran Karakaya, şunları kaydetti:

"Kurumumuza ilk 3 gün yoğun bir başvuru oldu. Afyonkarahisar'da 9 ay süreli bin 5 kişinin istihdam edileceği geçici işçi alımı için yaklaşık 4 bin kişi müracaatta bulundu. Eylül ayı sonuna kadar işçi alımları sonuçlandırılarak. Ekim ayı itibariyle il genelindeki okullarda görevlerine başlayacak. Eğitim öğretim yılı boyunca da çalıştıracağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA