Ağabeyinin Öldürdüğü Hilal'in Cenazesi, Morgta Bekletiliyor - Son Dakika
Güncel

Ağabeyinin Öldürdüğü Hilal'in Cenazesi, Morgta Bekletiliyor

Ağabeyinin Öldürdüğü Hilal\'in Cenazesi, Morgta Bekletiliyor

Adana'da ağabeyi tarafından öldürüldükten 20 ay sonra gömüldüğü yerden kemikleri çıkarılan 20 yaşındaki Hilal Özcan'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda bekletiliyor.

10.03.2016 16:09  Güncelleme: 10:12

Adana'nın Kozan İlçesi'nde ağabeyi tarafından öldürüldükten 20 ay sonra gömüldüğü yerden kemikleri çıkarılan 20 yaşındaki Hilal Özcan'ın cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu'nda DNA sonucu için bekletiliyor. Genç kızın yakınları, raporun çıkmasının ardından cenazeyi alıp defnedeceklerini söyledi.

Ağlıboğaz Mahallesi'nde oturan ve 28 Haziran 2014'te Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusu yapılan Hilal Özcan'ın bulmak için özel ekip kuruldu. Özel ekip yaptığı çalışmada Hilal Özcan'ın kaybolduğu günden bu yana hiçbir yerde görülmediğini, herhangi bir banka ya da resmi kurumda işlem yapmadığını tespit ederek cinayete kurban gitmiş olabileceğini değerlendirmeye başladı. Genç kızın ailesi üzerinde yoğunlaşan ekip, ayrıntılı araştırmanın ardından baba 59 yaşındaki Ramazan, anne 49 yaşındaki Emine ile ağabeyi 24 yaşındaki Alparslan Özcan'ı 3 Temmuz'da gözaltına aldı. Evde yapılan aramada ise 2 tüfek ele geçirildi.

'BABAMLA BİRLİKTE GÖMDÜK'

Alparslan Özcan, sorgusunda suçunu itiraf ederek Hilal Özcan'ı av tüfeğiyle öldürdüğünü ve cesedini de babasıyla birlikte gömdüğünü söylediği belirtildi. Kız kardeşinin telefonla çok konuştuğunu öne süren Alparslan Özcan'ın "Kız kardeşim devamlı telefonla konuşuyordu. 'Bizi rezil ediyorsun, konuşma' dedik. Ne kadar ikaz ettiysek de konuşmasına devam etti. Evde bulunan av tüfeğiyle öldürdüm. Daha sonra cesedi bir çuvala koyup eşeğe yükledik. Evden 2 kilometre uzaklıktaki ormanlık alan götürüp gömdük" diye ifade verdiği öğrenildi.

BABA İLE OĞLU TUTUKLANDI

Bunun üzerine aile fertleriyle ormanlık alan giden polis, gösterilen yerde yaptığı kazıda genç kıza ait olduğu değerlendirilen kemikleri buldu. Kemikler Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, adliyeye sevk edilen Alparslan Özcan ile babası Ramazan tutuklandı, anne Emine Özcan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DNA SONUCU BEKLENİYOR

Öte yandan kemiklerin Hilal Özcan'a ait olup olmadığının belirlenmesi için aile fertlerinden DNA örneği alındı. Aile yakınları, DNA sonucu beklediklerini belirterek, "Kızımızın kemiklerini orada koymayacağız. Ankara'dan rapor bekliyoruz. Rapor gelince alıp mezarlığa defnedeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağabeyinin Öldürdüğü Hilal'in Cenazesi, Morgta Bekletiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement