Ağrı'da 36. Turizm Haftası Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Ağrı'da 36. Turizm Haftası Kutlandı

Ağrı\'da 36. Turizm Haftası Kutlandı

Ağrı'da, Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi'nde bir tören gerçekleştirildi.

20.04.2012 14:10

Ağrı Anadolu Ticaret Meslek Lisesi tarafından düzenlenen programda konuşan Okul Müdürü Celal Efe, Ülkemizde her yıl 15–22 Nisan tarihleri arasındaki hafta Turizm Haftası olarak kutlanmaktadır. Tarihin en eski dönemlerinden bu yana insanların hep yeni yerler görmek, yeni keşiflerde bulunmak amacıyla ülke ülke, bölge bölge, şehir şehir gezdiğini ifade etti.

İnsanların yeni kültürleri, farklı coğrafyaları tanımak amacıyla seyahatler yaptığını ifade eden Efe, "Bu seyahatler giderek başka anlam ve mahiyet kazanmış, ekonomik, sosyal, kültürel kazanımları beraberinde getiren dev bir sektör olarak önemini arttırmıştır.'' dedi.

Okul Müdürü Efe, konuşmasına şöyle devam etti: ''Ülkemizin tarihi ve kültürel birikimi, dört mevsimin yaşandığı coğrafi yapısı, farklı doğal güzellikleri, sıcak ve misafirperver insanlarıyla büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğu bir gerçektir. Ancak burada bilinmesi gereken en önemli husus, turizm gelirlerinden daha fazla pay alabilmek için mevcut rekabet ortamında turizmi daha fazla çekici kılacak yeni arayışlar içinde olmamız gerektiğidir.

Turizm sektörünün emek isteyen yoğun bir sektör olması ve otomasyona diğer sektörlerden daha az imkân sağlaması bu sektörde insan gücüne olan ihtiyacı daha da artırmaktadır. İlginç ve çekici yapan unsurların sadece maddi kaynakları, yatırımları, tarihi ve tabiat zenginlikleri değil, onları değerlendiren insan ve organizasyon gücü olduğu görülmektedir.'' diye konuştu.

Okul Müdürü Celal Efenin Açılış konuşmasından sonra İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Çetin, "Ağrı'nın Turizm Değerleri" adlı sunum yaptı.

Ağrı Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından tiyatro gösterisi sergilenirken, müzik korosu da birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.

Daha sonra günün anlam ve önemi ile ilgili okullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Programa, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Ali Vali Yardımcısı Özkan Demirel, Belediye Başkanı Hasan Arslan, Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ile diğer daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağrı'da 36. Turizm Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement