Ağrı İl Özel İdaresi tarafından tüm köy içlerini parke taşı döşemek için parke üretim tesisi kuruyor.
Özel İdare bütçesiyle yaklaşık bin metrekare alan üzerine kurulacak olan parke üretim tesisi, günlük ortalama 850 metrekare parke üretecek.
İl Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, yaptığı açıklamada, proje sayesinde köy içlerinin çamurdan kurtarılacağını söyledi.
Kırsal altyapı projeleriyle hayatı kolaylaştırdıklarını ifade eden Tenekeci, "Parke üretim tesisimizin yapım işi devam ediyor. İnşaat kısmında sona yaklaştık." dedi.
Köylerin en büyük sıkıntısı olan çamur ve kirin ortadan kaldırılacağını vurgulayan Tenekeci, şöyle konuştu:
"Köylerimiz daha estetik bir görünüm kazanmasının yanında, temiz alana sahip olacak. Ayrıca kendi parkemizi, kendi tesisimizde üreteceğimiz için çok mutluyuz. Çünkü bu durum hizmet hızını ve zaman tasarrufu noktasında da büyük kolaylıklar sağlayacak. Full otomatik olan parke üretim tesisi kilitli ya da kilitsiz parke taşlarını seri üretebilecek. Ayrıca tesis, hidrolik sistem orta basınçlı hidrolik valflerle donatılmış olup 6 adet hidrolik pompa ile beslenecek. İstenildiğinde ikiden fazla pompanın debisi aynı silindire gönderilerek üretim maksimum debiye çıkarılabilecek."
Son Dakika › Güncel › Ağrı'da Parke Taşı Üretim Tesisi Kuruluyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.