Ağrı Yıldırım: Gençlerimizin Geleceğini Asla Karartamayacaklar - Son Dakika
Güncel

Ağrı Yıldırım: Gençlerimizin Geleceğini Asla Karartamayacaklar

Ağrı Yıldırım: Gençlerimizin Geleceğini Asla Karartamayacaklar

Başbakan Binali Yıldırım, son olarak 4 korucunun şehit olduğu Karakent Köyü'ne gitti.

17.09.2016 15:37

Başbakan Binali Yıldırım, son olarak 4 korucunun şehit olduğu Karakent Köyü'ne gitti. Burada yaptığı açıklamada Türkiye'nin uzun yıllardan bu yana terörle amansız bir mücadele içinde olduğunu hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Dönüp baktığımızda bu mücadelenin gerisinde şehitlerimiz, masum, günahsız binlerce insanımız var. Dolayısıyla terör hiçbir sorunumuzu çözmüyor. O halde çözüm ne? Çözüm; terör örgütünü, milletimizin arasından, Kürtler'in, Türkler'in arasından çıkarıp, milletimizin kardeşliğini, birliğini, beraberliğini bozmaya çalışan bu alçak örgütü ve mensuplarını bu topraklardan tamamıyla temizlemek. Onun için devletimiz bütün imkanlarıyla yurdun her köşesinde bunların yuvalandığı yerlere operasyonları kararlılıkla sürdürüyor. Bu operasyonlar hız kesmeden devam edecek. Ne kadar devam edecek? Bütün vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yüzde 100 temin edilinceye kadar devam edecek. Yine bu alçak terör örgütünün, bu canilerin korucularımızı, jandarmamıza, polisimize, askerimize yönelik saldırıları, tamamen bitinceye kadar devam edecek. Bu konuda asla ve asla bir gevşeme bir rehavet söz konusu olmayacak. Terör örgütlerinin kumanda merkezleri hep aynı. Terör örgütlerinin kutsalı yok. Terör örgütleri kim parayı verirse ona hizmet ederler. İşte Kürtler'in sorunlarını, dertlerini halletmek için mücadele ettiğini söyleyenler burada Karakent'te, Gökçebulak'ta, Somkaya'da Kürt kardeşlerini kahpece katlediyor, şehit ediyorlar. Bu mudur Kürtler'in sorununu çözmek? Bu mudur Kürtler'in hakkını, hukukunu aramak? Onları öldürmekle, şehit etmekle mi bunu başaracaklar? Bu bir küresel oyundur. Nasıl Suriye'de, Irak'ta bir ulusu, bir ülkeyi yok etmeye çalışıyorlarsa Türkiye'de de aynı şeyi, aynı oyunu oynamaya çalışıyorlar. Bu oyunun farkındayız. Ağrı da bu oyunun farkında, Edirne de bu oyunun farkında. 79 milyon vatan evladı, bu oyunun farkında ama bunların efendileri ve taşeronları bu işe kim bulaşmışsa, iyi bilsin ki bu sefer yanlış adresteler. Bu milleti tarihin hiç bir döneminde hiçbir alçak güruh yenemedi, bundan sonra da yenemeyecek. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi kimse bozamayacaktır. Bu gençlerimizin, bu fidanlarımızın geleceğini asla karartamayacaklar."

Başbakan Yıldırım, bir gazetecinin, "Terörle mücadelede savunma taarruz demiştiniz. Bunu açıklar mısınız?" sorusunu ise Başbakan Binali Yıldırım şöyle yanıtladı:

"Gayet açık. Açıklanacak bir şey yok. Terör örgütlerinin saldırılarını beklemeyeceğiz. Güvenlik güçlerimiz onları neredeyse arayıp bulacak ve milletimizin güvenliğini sağlayacak, her türlü tedbiri alacaklar. Bunların yuvalandıkları yerlerde buna yönelik çalışmalar da devam ediyor. İnşallah bir yandan sınırlarımızın geçişlere karşı tam güvenliğini sağlarken, diğer yandan da topraklarımızda bulunan bu şer odaklarını birer birer ortadan kaldırıp, milletimizin huzurunu sağlayacağız."

Başbakan Binali Yıldırım, bayramdan sonra sayın Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmenin tarihinin belli olup olmadığına ilişkin soruya "Peki teşekkür ederiz, hoşça kalın" diye karşılık verdi. Binali Yıldırım, Doğubayazıt'tan karayolu ile Ağrı'ya hareket etti.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı Yıldırım: Gençlerimizin Geleceğini Asla Karartamayacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement