Ahlak ve Karakter Abidesi Mehmet Akif - Son Dakika
Güncel

Ahlak ve Karakter Abidesi Mehmet Akif

Ahlak ve Karakter Abidesi Mehmet Akif

Hatim-Der tarafından organize edilen "Bir Ahlak Abidesi Mehmet Akif Ersoy " konulu konferans gerçekleşti.

14.03.2012 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Vehbi Vakkasoğlu katıldı.

Sunuculuğunu Şair-Yazar Ali Parlak'ın yaptığı proğram Antakya Kültür Merkezin de gerçekleşti. Konferansa Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu , AK Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya Belediye Başkan Vekili H.İbrahim Yelkaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Adaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Mehmet Akif Ersoy'un Dostluğu , Sözüne sadıklığı ve dürüstlüğü üzerinde konuşan Yazar Vakkasoğlu İstiklal Şairinin vefalı, sözünün eri ve vatan sevdalısı olduğunu: "Çocuklarımıza Mehmet Akif'i örnek göstermeliyiz. Eğer çocuklarımızın O'nun gibi olmasını istiyorsak, bizlerde Akif'in anne babası gibi olmak zorundayız." Dedi.

"Dost İnsanın En Büyük Zenginliğidir"

Mehmet Akif Ersoy'un dostluk yönüne verdiği önemi kaydeden Vehbi Vakkasoğlu, " Akif dede, eşittir dostluk demektir. Akif dedenin beğendiği ve tekrarladığı sözlerin her biri, bir kitap değerindedir. Akif dede diyor ki, dost kazan dost. Akif dedenin yüreği sadece dostlarına değil, bütün vatandaşlarını dost yüreğiyle bağlandığı sağlam bir gönüle sahipti. Dost peşine mahalle değiştiren adamdı. Akif dedeye göre Fatih Semti, İstanbul'un kalbi demekti. Akif dede buna rağmen bu semti değiştirip, Anadolu tarafına Üsküdar'a yerleşti. Bunun nedeni sorulduğunda ise Akif dede dedi ki, bir dostum buraya taşındı. Her sabah uyandığımda gözümü açar açmaz o dostumu görmezsem nefes alamıyorum. Güneş aydınlatmıyor beni. Dost peşine ben de artık Üsküdarlı oldum.

Herkesin Mehmet Akif Ersoy'u örnek almasını isteyen Vehbi Vakkasoğlu, Ersoy'un yokluğu imanıyla dize getirdiğini belirtti. Bazı yazarların Mehmet Akif Ersoy'u yanlış anlattığını ileri süren Vakkasoğlu, Ersoy'un anlatılanın aksine palto alamayacak kadar yoksulluk içinde yaşamadığını söyledi.

Konferansın Ardından Yazar Vehbi Vakkasoğlu Kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ahlak ve Karakter Abidesi Mehmet Akif - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement