Aile Boyu Şampiyon - Son Dakika
Güncel

Aile Boyu Şampiyon

Aile Boyu Şampiyon

Türkiye'ye okçulukta ilk dünya şampiyonluğunu kazandıran Karşıyaka Belediyespor'un milli sporcusu Demir Elmaağaçlı'nın kardeşi Gizem'de dünya şampiyonu olarak ailesine 2'nci altın madalyayı getirdi.

08.03.2016 16:01

Türkiye'ye okçulukta ilk dünya şampiyonluğunu kazandıran Karşıyaka Belediyespor'un milli sporcusu Demir Elmaağaçlı'nın kardeşi Gizem'de dünya şampiyonu olarak ailesine 2'nci altın madalyayı getirdi.

Demir Elmaağaçlı'nın Ekim 2015'te Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda makaralı yayda altın madalya kazanması ardından Gizem, 1-6 Mart tarihlerinde Ankara'da gerçekleşen Salon Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda takım yarışmalarında 'Makaralı yay' kategorisinde birincilik kürsüsüne çıktı.

İlk kez milli takıma seçilen Gizem'in sıralama atışlarında birinci olurken 590 puanla Türkiye rekoru kırdığını ifade eden Demir Elmaağaçlı, şunları söyledi:

"Şampiyonada bizim için, boynuz kulağı geçti, yorumları yapıldı. Kardeşimle yakından ilgileniyorum, antrenmanlarımızı birlikte yapıyoruz. Yaklaşık 2.5 senedir bu sporu yapmasına rağmen büyük mesafe katetti. Haftanın en az 5 günü çalışıyoruz. Onun gelişimine katkı koymak için elimden geleni yapıyorum. Benim yolumda emin adımlarla ilerliyor, antrenmanlarda beni geçtiği zamanlar da oluyor. Özgüveni arttıkça çok daha başarılı olacağına eminim."

Ağabeyi Demir'in izinden gittiğini söyleyen 18 yaşındaki Gizem Elmaağaçlı, okçuluk sporuna 2013'te başladığını, ilk yarışmasına da İzmir'de çıktığını belirtirken şöyle konuştu:

"Aslında biz Kayseriliyiz. Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor Etkinlikleri Kulübü'nün sporcusuyum. Ağabeyim üniversite öğrenimi için gittiği İzmir'de bu sporla tanıştı ve çok başarılı oldu. Ben de ona özenerek okçuluğa başladım ve milli takıma seçildiğim ilk yarışmada dünya şampiyonu olan takımda yer aldım. Ağabeyimin desteği ile okçulukta kendimi geliştirip, her sporcunun hayalini süsleyen olimpiyatlara katılmayı hedefliyorum."

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aile Boyu Şampiyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement