(ANKARA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla yapılacağını belirterek, "Bu doğrultuda Aile Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 3,2 milyon hanemize 2,9 milyar lira, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 2,2 milyon hanemize 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon lira olmak üzere toplamda yaklaşık 3,8 milyar lira ödeme yapacağız" açıklamasında bulundu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürdüklerini ifade etti. Düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra herhangi bir dezavantajı olmaması nedeniyle düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de yalnızca gelir kriteri üzerinden Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ettiklerini anlatan Bakan Göktaş, bu kapsamda süresi bu yılın sonuna kadar uzatılan Türkiye Aile Destek Programı'nın ilk ödemelerinin bugün yapılacağını bildirdi.
Göktaş, açıklamasında "Aile Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 3,2 milyon hanemize 2,9 milyar lira, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 2,2 milyon hanemize 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon lira olmak üzere toplamda yaklaşık 3,8 milyar lira ödeme yapacağız" ifadelerini kullandı.
Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı'nda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 92,1 milyar TL destek sağladıklarını kaydetti.
Son Dakika › Güncel › Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.