Aileler Bahçede Çocuklar Derste - Son Dakika
Güncel

Aileler Bahçede Çocuklar Derste

Aileler Bahçede Çocuklar Derste

Ordu'nun Fatsa ilçesinde "Mevsimlik Fındık İşçiliğinde Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesi Projesi" kapsamında mevsimlik fındık işçilerinin çocuklarına çadırda eğitim veriliyor Kaymakam Atmaca: "Aileler fındık toplamaya gittiğinde çocuklara boş vakitlerini değerlendirmeleri için yaşlarına göre eğitim.

08.08.2014 16:06

Fatsa ilçesinde "Mevsimlik Fındık İşçiliğinde Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesi Projesi" kapsamında mevsimlik fındık işçilerinin çocuklarına çadırda eğitim veriliyor.

Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Saraytepe Mahallesi'nde mevsimlik fındık işçileri için oluşturulan alanı ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi.

Atmaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Çalışma Örgütü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ordu Valiliği, Fatsa Kaymakamlığı, Belediye, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Milli Eğitim Bakanlığının katkılarıyla  "Mevsimlik Fındık İşçiliğinde Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesi Projesi"nin hayata geçirildiğini söyledi.

Proje kapsamında Saraytepe Mahallesi'nde Fatsa Destek Merkezi kurduklarını belirten Atmaca, bu alanda oluşturan çadırlarda aileleri fındık toplamak için bahçeye giden çocuklara ilk ve ortaöğretim alanında Türkçe, matematik, tarih, coğrafya derslerinin yanı sıra okuma ve yazma dersleri verildiğini anlattı.

Kaymakam Atmaca, 16 yaşından küçük çocukların bahçelerde çalıştırılmadığını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"İlçemize bilindiği üzere mevsimlik tarım işçileri geldi. Doğu ve Güneydoğu'dan gelen işçiler burada 2 ay kalıyor. Bu alan 2010 yılında İl Özel İdaresi tarafından belirlenerek hazineye devir oldu. Bu sene bir proje hayata geçirildi. Biliyorsunuz ki 16 yaşından ufak çocukların çalışması yasak. Bu projenin amacı çocukların bahçelerde çalışmasına engel olmak ve çocukların gelişimine katkı sağlamaktır. Dolayısıyla aileler fındık toplamaya gittiğinde çocuklara boş vakitlerini değerlendirmeleri için yaşlarına göre eğitim programı uygulanıyor. Bu eğitimler ilk ve orta eğitime yönelik veriliyor."

Okul öncesi çocuklara da eğitim verebilmek için çalışmalar olduğunu aktaran Atmaca, "Bu alanda, sıralar, eğitim materyalleri ve çocukların gelişimine katkı sağlayacak malzemeler var. Çocuklarımız için çadırlarda sınıflar oluşturduk ve çocuklarımız eğitimlerini burada alacak. Fındık işçileri ve çocukları proje sayesinde çok mutlu" dedi.

Atmaca ayrıca, mevsimlik işçilerin kaldığı alanın ırmak kenarı olmasından dolayı herhangi bir su baskınına karşın korunmasız olduğunu, girişimleri sayesinde DSİ'nin bu alana istinat duvarı öreceğini sözlerine ekledi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aileler Bahçede Çocuklar Derste - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement