Airbus A350, İlk Defa Türkiye'ye Geldi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Airbus A350, İlk Defa Türkiye'ye Geldi

25.09.2014 20:51  Güncelleme: 21:09

Türkiye'ye ilk defa inen ve 10. İstanbul Airshow'da Avrupalı uçak üreticisi Airbus'ın yıldızı olan A350 XWB inişi sırasında izleyenleri selamladı.

Türkiye’ye ilk defa inen ve 10. İstanbul Airshow’da Avrupalı uçak üreticisi Airbus’ın yıldızı olan A350 XWB inişi sırasında izleyenleri selamladı.

Fransa'nın Toulouse kentinden kalkışını yapan A350 XWB, Atatürk Havalimanı'na inmeden önce ilk denemesinde pisti pas geçerek kendisini bekleyenleri selamladı. Selamlamadan sonra yeniden 35L pistine dönen yapan A350 XWB uçağı, inişini yaparak İstanbul ile ilk kez tanıştı.

Airbus’ın 200-500 yolcu kapasiteli geniş gövdeli uçak aileleri kendi pazar segmentinin en gelişmiş uçaklarından oluşuyor. Bu uçaklar Türkiye gibi hava trafiğinin dünya ortalamasından daha hızlı büyüdüğü pazarlarda havayollarına, özellikle orta ve uzun menzilli destinasyonlarda genişleme planları için en zeki ve en verimli yolu sunuyor. 

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Airbus A350, İlk Defa Türkiye'ye Geldi - Son Dakika


Advertisement