AK Parti İl Başkan Yardımcısını Vuran PKK'lı Tetikçi Irak'a Kaçmış - Son Dakika
Güncel

AK Parti İl Başkan Yardımcısını Vuran PKK'lı Tetikçi Irak'a Kaçmış

AK Parti İl Başkan Yardımcısını Vuran PKK\'lı Tetikçi Irak\'a Kaçmış

Şırnak'ta 16 Mayıs'ta evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren AK Parti Şırnak İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç'ın vurulmasında, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı tetikçinin kimliğinin tespit edildiği ve Kuzey Irak'a kaçtığı belirlendi.

22.05.2012 16:53

Şırnak'ta 16 Mayıs'ta evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren AK Parti Şırnak İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç'ın vurulmasında, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı tetikçinin kimliğinin tespit edildiği ve Kuzey Irak'a kaçtığı belirlendi. Tetikçiye yardım ettiği gerekçesiyle 2 BDP'li çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken, bugün aralarında BDP İl Başkan Yardımcısının da bulunduğu 2 kişinin daha saldırıyla ilgili gözaltına alındığı öğrenildi. Ali Kılınç'ı öldüren tetikçinin bir yıl önce yargılandığı bir davada ceza alması nedeniyle Irak'a kaçtığı ve bir yıldır arandığı belirtildi.

İsmet Paşa Mahallesi'ndeki evinin önünde 16 Mayıs akşamı saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren AK Parti Şırnak İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç'ın öldürülmesi olayı ile ilgili çok yönlü olarak sürdürülürken, polisin saldırıyı gerçekleştiren tetikçinin kimliğini tespit ettiği öğrenildi. Kılınç'ı, bir yıl önce PKK'ya yardım, yataklık ve propaganda suçundan yargılanan ve ceza aldığı için Kuzey Irak'a kaçan Şırnak nüfusuna kayıtlı R.K'nın vurduğu tespit edildi. R.K'nın saldırıdan sonra yine yasadışı yollardan Irak'a kaçtığı belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığın, saldırgana Şırnak'a gelirken ve cinayeti planlayıp gerçekleştirirken yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen kişilerle ilgili soruşturmayı derinleştirdi. Şimdiye kadar AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kılınç'ın öldürülmesinde tetikçiye yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan BDP'li R.E ve A.A çıkarıldıkları mahkemede tutuklanırken, bugün de aynı olay ile ilgili BDP İl Başkan Yardımcısı Y.U ve 1 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

Şırnak'ta şok etkisi yaratan ve bütün esnafın kepenk kapatarak, siyasi parti temsilcilerinin ortak açıklama ile kınadığı saldırı ile ilgili başlatılan soruşturma ile ilgili yetkililerin açıklama yapacağı belirtildi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti İl Başkan Yardımcısını Vuran PKK'lı Tetikçi Irak'a Kaçmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement