AK Parti'nin Karabük Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Karabük Mitingi

AK Parti\'nin Karabük Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bugüne kadar ne yaptıysak millet için, memleket için yaptık. Bu mesele sen, ben meselesi değildir.

16.03.2017 18:23

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bugüne kadar ne yaptıysak millet için, memleket için yaptık. Bu mesele sen, ben meselesi değildir. Bu, memleket meselesidir. Bu doğrudan doğruya Türkiye'nin gelecek meselesidir." dedi.

Yıldırım, partisince Kent Meydanı'nda düzenlenen, anayasa değişikliği halk oylaması sürecine ilişkin mitingde halka hitap etti.

Türkiye'nin çok partili hayata 1950'de geçtiğini ve 67 yıl içerisinde çok sayıda hükümet kurulduğuna değinen Başbakan Binali Yıldırım, 67 yıl içerisinde İngiltere'de 15, Almanya'da 24, Amerika'da 17, Fransa'da 11 hükümet kurulduğunu belirtti.

Türkiye'de ise 67 yılda 65 hükümetin kurulduğuna işaret eden Yıldırım, diğer ülkelerde hükümet sürelerinin 4-5 yıl, Türkiye'de de bu sürenin 17 ay olduğunu bildirdi.

Kısa süre görevde kalan hükümetler döneminde, ekonominin büyümeyeceğini, refahın artmayacağını anlatan Yıldırım, AK Parti'nin 2002 yılında iktidara geldiğini ve Türkiye'nin teminatı olduğunu vurguladı.

AK Parti iktidarları döneminden önce yaşananları da anımsatan Yıldırım, koalisyon hükümetlerinin nasıl kurulduğuna ilişkin bilgiler verdi.

"Türkiye ilelebet bağımsız yaşamaya devam edecek"

Başbakan Yıldırım, "Rahmetli Erbakan, Çiller hükümet kurdular. Protokol yaptılar. Bir sene biri başbakan, bir sene diğeri başbakan olacak. Bir sene sonra başbakan değişecek, cumhurbaşkanı 'kızım' dediği o Tansu Çiller hanıma görevi vermedi, gitti bir adama verdi, Yalım Erez diye. Arkasında kimse olmayan biri." ifadelerini kullandı.

Yaşananların ardından Türkiye'nin kaybettiğine dikkati çeken Yıldırım, ekonominin çöktüğünü, milletin sorunlarının büyüdüğünü vurguladı.

Milletin sandıkta dediğini, herkesin yapması gerektiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"2002'de rahmetli Ecevit, göklere çıkaramadığı Ahmet Necdet Sezer'i getirdi, başa geçirdi. Bütün partilerden gitti, destek aldı. En önce kendisi bozuştu. Niye? Bu sistemin yapısında sakatlık var, iki başlılık var. Bu sistem babayı oğula düşürür. Şimdi AK Parti var, bizim aramızda ayrı gayrı yok ama sadece AK Parti'ye göre bir sistem inşa edilmez. AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım fanidir, gelir geçer ama Türkiye, bekası için ilelebet bağımsız olarak yaşamaya devam edecek. Onun için güçlü sistem inşa etmemiz lazım. Bir daha 60, 80 darbesini, 28 Şubat'ı yaşamamamız lazım."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile uyumlu çalıştıklarını anlatan Yıldırım, geleceği düşünmek zorunda olduklarını ifade etti.

"Türkiye'ye yıllarca tuzak kurdular"

Öngörülen anayasa değişikliğinin 20 yıl önce yapıldığında şu anda kişi başı milli gelirin 25 bin dolara ulaşacağını bildiren Yıldırım, geç kalınan her günde Türkiye'nin ve milletin kaybı olduğunu belirtti.

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bugüne kadar ne yaptıysak millet için, memleket için yaptık. Bu mesele sen, ben meselesi değildir. Bu, memleket meselesidir. Bu doğrudan doğruya Türkiye'nin gelecek meselesidir. Türkiye'nin kalkınmasından, ilerlemesinden rahatsız olanlar, Türkiye'ye yıllarca tuzak kurdular. Yeri geldi terör örgütleri, gazete manşetleri, vesayet odaklarıyla millete ayar vermeye çalıştılar. Demokrasiye tanklarla balans ayarı vermeye çalıştılar. Türkiye'nin geleceğiyle, kaderiyle oynadılar. O eski alışkanlıklar 15 Temmuz'da da tekrar edildi ama bu sefer alçaklar tarafından. Ne dedi millet? 'Dur bir dakika millet varsa zillet olmaz, millet varsa zafer vardır' ve o gün dünyaya demokrasi dersini verdi. Siz verdiniz. Dünyaya bayrağın, ezanın, demokrasinin nasıl muzaffer olacağını, tankların, tüfeklerin, uçakların nasıl yerle bir olacağını göğsünüzü siper ederek, sizler gösterdiniz. İşte böyle büyük bir milletin evladı olmaktan ne kadar gurur duysanız azdır."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Karabük Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement