Ak Partili İl Genel Meclisi Üyesi ile CHP İlçe Başkanı Kavga Etti - Son Dakika
Güncel

Ak Partili İl Genel Meclisi Üyesi ile CHP İlçe Başkanı Kavga Etti

Ak Partili İl Genel Meclisi Üyesi ile CHP İlçe Başkanı Kavga Etti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile bir süre önce CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçen Sadettin Arslan ile karşılaştıkları bir kafeteryada kavga etti.

13.11.2015 18:25

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile bir süre önce CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçen Sadettin Arslan ile karşılaştıkları bir kafeteryada kavga etti.

Olay Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir kafeteryada meydana geldi. İddiaya göre CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçen Zonguldak İl Genel Meclisi Üyesi Sadettin Arslan bir arkadaşı ile birlikte gittikleri kafeteryadan çıkarken partililerle birlikte masada oturan CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal'a selam verip, elini sıkmak istedi. İddiaya göre Kartal'ın, Arslan'a sert tepki gösterip hakaret etmesi üzerine ikili arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında iki tarafında birbirlerine yumruk atıp darp ettikleri belirtildi. Kafeteryadakilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken, Kartal ile Arslan birbirlerinden davacı ve şikayetçi olmadı.

Yaşanan olayla ilgili olarak konuşan AK Parti Zonguldak İl Genel Meclisi Üyesi Sadettin Arslan, CHP ilçe Başkanı Hayrettin Kartal'ın kendisine hakaret etmesi üzerine olayın yaşandığını söyledi. Kafeteryadan çıktığı sırada kapı girişindeki masada oturan Hayrettin Kartal'a selam verip elini uzattığını ve bunun üzerine hakaretlerde bulunduğunu dile getiren Arslan "Bana hiçbir siyasi parti ilçe başkanına yakışmayacak sözler sarf etti. Ben kendisine 'her şeyden önce yaşınıza saygı duyuyorum. Lütfen düzgün konuşun' şeklindeki uyarılarıma rağmen fiziki saldırıda bulunmaya çalıştı. Aramızda maalesef bir arbede yaşandı. Küfür tarzı sözlerde de bulundu. Bunların detaylarına girmekte hoş değil. Yaşına ve konumuna yakışmayan sözler söyledi. Sonuçta bir partiye geçiş dönemi yaşadık. Ben şu ana kadar CHP'ye yönelik hiçbir yerde kötü söylemde bulunmadım. Bulunmamaya da özen göstereceğim. Çünkü benim orada bir geçmişim var. Geçmişimi de inkar edecek değilim. Olaydan sonra polis geldi. Ben kendisinden davacı olmadım. Ben kavga etmek istemiyorum. Bu memleketin hizmete ihtiyacı var. Bu tür sokak kabadayılığı tarzındaki olayları ben asla tasvip etmiyorum" dedi.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ise yaşanan olayla ilgili olarak Sadettin Arslan'a tepkisini sürdürdü. Kartal şunları söyledi:

"Vallahi aslında dikkate alınarak değerlendirilecek bir olay değil. Sadettin Arslan Cumhuriyet Halk Partisi'nden İl Genel Meclisi'ne seçildi. Yaklaşık 2 yıl boyunca da Cumhuriyet Halk Partisi saflarında görev yaptı. Ondan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ederek AK Parti'ye geçerek ve Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş' ı da eleştirerek AKP saflarına katıldı. Bizler siyasiler olarak öncelikle bir iddiamız var. Ülkeyi, toplumu dönüştürmek. Bunu yaparken siyasiler ilkeli ve omurgalı bir duruş göstermek zorundalar. Siyasi dürüstlük ve siyasi ahlak her şeyden önce gelmelidir. İdeolojilerden düşüncelerden önce. Ama görüyoruz Türkiye'de ne yazık ki siyaset gün geçtikçe sıvılaşıp seviyesizleşiyoruz. Kendilerini pazara çıkarmış affedersiniz 'Ruhunu şeytana satmış' insanlarla bu ülkenin Ereğli'nin hiç bir sorunu çözülmez. Böylesine bir olayda diyeceğim bu kadar." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ak Partili İl Genel Meclisi Üyesi ile CHP İlçe Başkanı Kavga Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement