AK Partili Orhan: Bu Yol Heba Edilecek Bir Yol Değil - Son Dakika
Güncel

AK Partili Orhan: Bu Yol Heba Edilecek Bir Yol Değil

AK Partili Orhan: Bu Yol Heba Edilecek Bir Yol Değil

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan,çözüm sürecinde birçok engellemeye rağmen her gün bir adım daha ileriye gittiklerini belirtti.

25.02.2014 12:57  Güncelleme: 14:35

Ak Parti Van Miilletvekili Gülşen Orhan, yaptığı basın toplantısında, sürdürülen çözüm sürecinde birçok engellemeye rağmen her gün bir adım daha ileriye gittiklerini belirterek, "Bugün Kürt sorunun çözümüne yönelik ciddi bir direnç var. Çok enteresandır. Öcalan'ın ses kayıtları 15 sene devletin dehlizlerinde bekletiliyor ve kesik kesik olarak bugün çözüm sürecine yürüdüğümüz günlerde servis ediliyor. Bütün bunlar çözüm sürecine yöneliktir. Bu yol heba edilecek bir yol değildir" dedi.

AK Parti Van İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yapan Van Milletvekili Gülşen Orhan, barış ve kardeşlik içinde bir seçim süreci yaşamak istediklerini söyledi. Seçim çalışmalarını yürüten çalışanlara yönelik saldırılara değinen Orhan, bunların demokrasiye uygun olmadığını belirtti. İnsanların özgürce siyasi fikrini ifade etmesini arzu ettiklerini anlatan Orhan, neticesi ne olursa olsun demokrasinin herkesin saygı duyacağı yol olduğunu ifade etti. Çaldıran'da yaptıkları seçim çalışmalarında saldırıya uğradıklarını anlatan Orhan, olayı kınadıklarını söyledi. Diğer partilere de aynı müdahalelerin olduğuna dikkat çeken Orhan, "Bu şuna benziyor. 80 yıl CHP iktidarı arkasına devletin sistemini alarak bir siyaset yürütmüştü. ve CHP'nin Türkiye'ye de verdiği herhangi bir demokratik gelecek olmadı. Bu gerçekten ona benziyor. Şimdi CHP demokratik olmayan sistemiyle beraber halkın içinden çekilmiş. Ama maalesef BDP aynı yolu izliyor. Bu doğru bir tutum değil. Bize sadece zaman kaybettirir. Demokrasiye zaman kaybettirir. Umuyorum ki en kısa sürede bundan vazgeçilir" dedi.

'BU YOL HEBA EDİLECEK BİR YOL DEĞİL'

Birçok engellemeye rağmen başlatılan çözüm sürecinde de hergün bir adım ileriye gittiklerini belirten Orhan konuşmasını şöyle sürdürdü.

"Çok enteresandır. Öcalan'ın ses kayıtları 15 sene devletin dehlizlerinde bekletiliyor. ve kesik kesik olarak bugün çözüm sürecine yürüdüğümüz günlerde servis ediliyor. Şunu sormak lazım. Devlet PKK ile harıl harıl çatışırken ya da PKK devlet ile harıl harıl çatışırken ve Öcalan'ın bu ses kaydı varken o insanlar bu ses kayıtlarını çıkarıp 'Ey kardeşim, Öcalan kavga etmemenizi, silah sıkmamanızı, çatışma yapmamanızı öneriyor. ve iradesi bu yöndedir' demiyorlar. Çünkü Öcalan o ses kayıtlarında tamamında yine savaşa hayır diyor. Çözüme yönelik konuşmalar yapıyor. Bu sorunun çözümüne yönelik konuşmalar yapıyor. Yani diyor ki ben bu sorunu çözecek iradeye sahibim. Onun bu iradeye sahip olduğunu bu insanlara bu savaşı sonlandırmaya yönelik kullanmıyorlar. Ama bugün savaş durmuş, silah susmuş, bugün çıkarıp barışı durduran bir şekilde sunuyorlar. Her Kürdün her Türkün bunu iyi okuması lazım. Bütün bunlar çözüm sürecine yöneliktir. Bu yol heba edilecek bir yol değildir. Bunun en büyük ceremesini çekmiş olan BDP'nin hepimizden çok bu sürece sahip çıkması gerekiyor." - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Partili Orhan: Bu Yol Heba Edilecek Bir Yol Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement