Akboz: Kınamak Yetmez, Ağır Cezai Müeyyideler Uygulanmalı - Son Dakika
Güncel

Akboz: Kınamak Yetmez, Ağır Cezai Müeyyideler Uygulanmalı

Akboz: Kınamak Yetmez, Ağır Cezai Müeyyideler Uygulanmalı

GİAF Başkanı Abdülkadir Akboz, Özgecan Aslan'ın yaşadığı vahşetin, kadına şiddetle mücadelede milat teşkil etmesi gerektiğini belirtti.

18.02.2015 19:22

Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice işlenen cinayete kurban giden Çağ Üniversitesi psikoloji bölümü öğrencisi yirmi yaşındaki Özgecan Aslan cinayetine, tepkiler artarak devam ediyor.

Sadistçe ve Canavarca İşlenen Cinayeti Kınıyoruz

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Güney ve Güneydoğu Genç İş Adamları Federasyonu (GİAF) başkanı işadamı Abdülkadir Akboz, bu kötü gidişata son vermek için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini kaydetti. Akboz açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

"Millet olarak yüreğimize kor ateş gibi düşen, sadistçe ve canavarca işlenen cinayeti kınıyoruz. Televizyon ekranlarında, sosyal medyada, kadınlara yönelik taciz, eziyet, psikolojik baskı, istismar, dayak ve son nokta olarak öldürmeye kadar varan şiddet davranışlarına, hemen hemen her gün acı bir olayla şahit oluyoruz.

Kötü Gidişata Son Verilmeli

Bu kez acı veren katliam maalesef ki Tarsus'da yaşandı. Ama artık şahit olmak, susmak ve bu kötü gidişe bir son vermemek bizi de o caniler kadar suçlu yapar. Bu tarz acı veren olayları kınamak ve lanetlemek yetmiyor… Kadınlara yönelik her türlü şiddetin sosyolojik, hukuksal ve hatta psikolojik sorunlar içerdiğinin kabul edilmesi gerekiyor. Şiddet, şiddeti doğruyor ve bir silsile gibi yayılıyor. Toplumumuza neler oluyor, şiddet ve bu acımasızca cinayetler neden işleniyor, bu insafsızlık neden kaynaklanıyor? Soralım sorgulayalım… İnsanlarımızı bu hale sokan, acımasızlaştıran hatta insanlığından çıkaran sebepler neler? Daha kaç genç masum insan kaybedeceğiz. Devlet, çıkaracağı yasalarla, alacağı önlemlerle daha caydırıcı olmanın çarelerini bulmak zorundadır. İnsan olarak, onurlu yaşamak hepimizin görevidir. İnsan haklarının, en temeli olan yaşama hakkının kadınların elinden alınmasını istemiyoruz! Tecavüzden, şiddetten ölen bir kadın daha görmek, duymak istemiyoruz. Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu olarak bu insanlık suçunu unutmayacağız. İnsanlık için, kadın cinayetlerine karşı, sivil toplum kuruluşları, medya ve tüm sosyal iletişim araçları ile büyük ve ciddi kampanyalar başlatalım. Böyle bir kampanyada yer almanın da en kutsal bir insanlık görevi olduğunu unutmayalım"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Akboz: Kınamak Yetmez, Ağır Cezai Müeyyideler Uygulanmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement