Akdeniz'deki Aramalar da Askeri Hareketlilik de Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Akdeniz'deki Aramalar da Askeri Hareketlilik de Sürüyor

Akdeniz\'deki Aramalar da Askeri Hareketlilik de Sürüyor

Suriye tarafından düşürülen Türk savaş uçağının enkazına ulaşılmaya çalışılırken, kayıp pilotların bulunmasına yönelik aramalar da yoğunlaştırıldı.

27.06.2012 16:20

Suriye tarafından düşürülen Türk savaş uçağının enkazına ulaşılmaya çalışılırken, kayıp pilotların bulunmasına yönelik aramalar da yoğunlaştırıldı. Hem denizden, hem de havadan yürütülen çalışmalara bağlı olarak Akdeniz'de askeri hareketlilik yaşanıyor.

Görev uçuşu kapsamında Malatya'nın Erhaç Meydanı'ndan 22 Haziran'da havalanan RF-4E 'Phantom' uçağının, Suriye tarafından düşürülmesinin ardından Akdeniz'de başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Yanarak denize düştüğü kaydedilen ve denizin bin 300 metre derinliğinde olduğu tahmin edilen uçağın enkazına ulaşılmaya çalışılırken, kayıp pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'a ise henüz ulaşılamadığı belirtildi. 6. gününe giren aramalar kapsamında şu ana kadar uçağın fırlatma koltuğu, pilotlarca kullanılan paraşütlerin yanı sıra söz konusu Türk savaş uçağına ait bazı parçalarla birlikte yine pilotlara ait olduğu belirtilen kask ve postal bulunduğu hatırlatıldı.

Kayıp pilotlar ile uçağın enkazına ulaşılabilmesi noktasında Malatya Erhaç, Ankara Etimesgut ve Adana İncirlik Askeri Hava Üssü'nden uçak ve helikopterlerin yanı sıra Mersin ve İskenderun'dan da hücumbot ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait botlar bölgeye intikal ettirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 'Gölcük Firkateyni' ile 'TGC Çeşme' adlı gemi de bölgedeki arama çalışmalarına katılıyor. Aramalara katılan ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait hücum bot ve diğer deniz unsurları, Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik mevkisinde bulunan balıkçı barınağı içerisindeki askeri limanda yakıt ikmalinde bulunuyor. Bölgede askeri helikopterler de sürekli uçuş yaparken, Akdeniz'deki aramalar da, askeri hareketlilik de sürüyor. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akdeniz'deki Aramalar da Askeri Hareketlilik de Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement