Akil İnsanlardan Şehit Evine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlardan Şehit Evine Ziyaret

Akil İnsanlardan Şehit Evine Ziyaret

Akil İnsanlar Komisyonu Akdeniz Bölgesi Heyeti, Burdur'a bağlı Aziziye köyünde şehit evini ziyaret etti.

13.04.2013 20:31  Güncelleme: 20:37

Akil İnsanlar Komisyonu Akdeniz Bölgesi Heyeti, Burdur'a bağlı Aziziye köyünde şehit evini ziyaret etti.

Mardin'in Derik ilçesinde polis aracının geçişi esnasında terör örgütü tarafından patlatılan mayın sonucu şehit olan Orhan Ayan'ın evini ziyaret eden Akil İnsanlar Komisyonu Akdeniz Bölgesi Heyeti, şehit babası Ali Ayan ve şehit annesi Kezban Ayan'la görüştü. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Akil İnsanlar Komisyonu Akdeniz Bölgesi Heyeti'nde yer alan Başkanvekili Lale Mansur, sekreter Tarık Çelenk ile üyeler Kadir İnanır, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ve Hüseyin ve Nihal Bengisu Karaca'yı tanıttı.

"Doğduk öleceğiz fakat Cenabı Allah bundan sonraki gençleri saklasın, bu tür vahim işlerden, herkes doğusun büyüsün dünyadan muradını alsın" diyen Karatepe, "Annesine babasına hizmetini yapsın normal yollarda hepimiz öleceğiz. Normal yolarla ölsünler, çocuklarımız neden dağların başında, neden savaşta, neden kardeş kavgasında ölsün değil mi, inşallah bundan sonra olmasın" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ ANLATILDI

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, şehit ailesine çözüm sürecini anlatarak, "Hükümet yeni bir süreç başlattı. Biz sizin görüşlerinizi alacağız, bu heyet buraya bunun için geldi. Başta Başbakan olmak üzere Ankara'ya götüreceğiz. Söylemek istediğiniz bir şey varsa esas gelme sebebimiz odur. Başbakan'a söylemek istediklerin varsa burada bu arkadaşlarımız 9 kişi onun için geldik" diye konuştu

Şehit babası Ali Ayan, "Anarşi, manarşi ne yapacağız bunları, sürekli vuruyorlar, kırıyorlar, öldürüyorlar. Bütün anaları yakıyorlar, ne diyelim, bu anarşileri önlesinler, güzel olalım, birbirimizi sarmayalım, rahat duralım, her gün yanıyoruz. Ölenin içi yanıyor, öteki rahat geziyor, öldüren kolunu sallayarak geziyor, başkasını mahvetmesinler, kavga dövüş bitsiz, hep beraber güle oynaya yaşayalım. Her gün çocuk öldürüyorlar, ihtiyar, genç ne bu yahu. Çocukların, ihtiyarların ne suçu var da öldürüyorsunuz. Hükümete söyleyeceğim, fakir fukaraya bu eziyeti etmesin. Eğer bir sefahati varsa bitirsin bu işi, bizler yandık, onlar yanmasın. Bu anarşi önlensin. Bilmem oraya mayın atılır, yeter, mayından öldü benim oğlum, insanlar varmış orada, mayın var deyip uyar. Benimle konuştu; 'baba elimde araba var, sonra konuşalım' dedi. Meğerse mayın varmış bir daha da konuşamadım. Bu munzuru da bitirsinler, başka olsun, bu nasıl olacaksa, önleyelim" diye konuştu.

Şehit annesi Kezban Ayan ise, "Başka anneler ağlamasın, kardeşçe olalım" şeklinde konuştu. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlardan Şehit Evine Ziyaret - Son Dakika


Advertisement