Akrobasi Pilotu Öztürk'ün Nefes Kesen Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Akrobasi Pilotu Öztürk'ün Nefes Kesen Gösterisi

Akrobasi Pilotu Öztürk\'ün Nefes Kesen Gösterisi

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde 5-7 Temmuz'da düzenlenecek olan Mysia 2013 Uluslararası Havacılık Festivali ile ilgili basın toplantısına katılan ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, bir de gösteri uçuşu yapıp yürekleri ağızlara getirdi.

04.07.2013 19:16  Güncelleme: 08:46

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde 5-7 Temmuz'da düzenlenecek olan Mysia 2013 Uluslararası Havacılık Festivali ile ilgili basın toplantısına katılan ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, bir de gösteri uçuşu yapıp yürekleri ağızlara getirdi.

Balıkesir Kocaseyit Havaalanı'nda, Körfez Sportif Havacılık Kulübü tarafından basın mensuplarına, Mysia 2013 Uluslararası Havacılık Festivali hakkında bilgiler verildi. Festival için ilçeye gelen ünlü akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk de kısa bir gösteri uçuşu yaptı. 30 yıllık pilot olan ve 13 yıldır sivil akrobasiyle ilgilenen Öztürk, ilk olarak 'Mor Menekşe' adlı akrobasi uçağını basın mensuplarına gösterdi sonra da küçük bir gösteri uçuşu yaptı.

Şimdiye kadar 22 Avrupa ve Ortadoğu ülkesinde gösteri uçuşları yaptığını belirten Öztürk, şunları söyledi:

"Hava akrobasisinde ilerlemek ve deneyim kazanmak, gerçekten kaplumbağa hızından daha yavaş. Çok uzun yıllar sabırla çalışmak gerekiyor. 30 senedir uçuyorum. Sadece akrobasi değil, helikopter pilotluğu da yaptım, jetlerle de uçtum. Helikopter ve uçak bakımlarında bulundum. Son 13 yıldır profesyonel kurs pilotluğu yapıyorum. Bu bir havacılık branşı, aynı zamanda motorlu hava sporu. Mysia 2013 Havacılık Festivali de bölge için son derece güzel bir çalışma. Geçen yıl da Allah burada bulunmayı nasip etti, bu yıl da buradayım. İnşallah hafta sonu çok güzel gösteriler olacak."

Dünyadaki hiçbir akrobasi pilotunun yapamadığı belirtilen 'Havada asılı kalma' hareketini başarıyla tamamlayan Öztürk, taklalar atarak saniyeler içinde metrelerce yukarı tırmanıp hızla inişe geçti.

GEÇEN YILDAN FARKLI OLACAK

Körfez Sportif Havacılık Kulübü Derneği tarafından, sponsorların katkılarıyla gerçekleştirilecek olan festival ile ilgili konuşan Kulüp Başkanı Fahrettin Tanınmış, organizasyonun bu yıl daha farklı ve heyecanlı olacağını kaydetti. Festivalde 12'si yabancı ülkeden gelen toplam 42 uçakla gösteriler yapılacağını belirten Tanınmış, dünyanın en çok sevilen gece akrobasi grubu 'Swip Team'in havai fişek atışlı gösterisiyle izleyenlere görsel bir şölen sunacağını bildirdi.

Festivali birçok ülkeden gelenlerin de izleyeceğini anlatan Tanınmış, "Paraşüt atlayışlarıyla festivalimiz çok renkli geçecek. Edremit Körfezi başta olmak üzere Balıkesir, İzmir ve Çanakkale'den yakın il ve ilçelerden meraklıları hafta sonunda festivale davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akrobasi Pilotu Öztürk'ün Nefes Kesen Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement