Aksaray'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Aksaray'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

Aksaray\'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

Aksaray'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2023 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Aksaray'da tören düzenlendi. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirilen törende çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Programda bir konuşma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Vatan için toprağa düşmüş aziz şehitlerin aileleri ve gaziler milletin baş tacı. Türk Milleti, şanlı tarihinde zorluklara karşı bağımsızlığını canı pahasına korumayı şiar edinerek girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır" dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şubesi Başkanı Mustafa Dağ ise gaziliğin ömür boyu taşınacak bir şeref olduğunu ve bu şerefin ancak Mehmetçiklere mahsus olduğunu kaydetti. Törenin ardından Aksaray Şehitliği'ne geçen protokol üyeleri burada da şehit mezarlarına çiçek bırakıp dualar ederek şehitleri yad etti. Şehitlikte Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Törene, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, daire müdürleri, STK başkanları ve gaziler katıldı. - AKSARAY

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aksaray'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement