Akseki'ye TOKİ Tarafından 408 Konut Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Akseki'ye TOKİ Tarafından 408 Konut Yapılacak

Antalya'nın Akseki ilçesinde belediyeye ait TOKİ'ye tahsis edilen araziye 408 konut yapılacak.

10.02.2016 11:35

Antalya'nın Akseki ilçesinde belediyeye ait TOKİ'ye tahsis edilen araziye 408 konut yapılacak.

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 51 bin metrekarelik arazide TOKİ yetkilileri ile geçen yıl incelemelerde bulunarak zemin etüdünün yapıldığını ve arazinin konut yapımına elverişli olmasının ardından kayıtların tamamlandığını söyledi.

Alana 408 konut yapılacağını belirten Uysal, incelemenin ardından rapor hazırlanacağını kaydetti. Seçim sürecinde beyannamelerinde yer alan TOKİ konutları için girişimlerinin sonuç verdiğini anlatan Uysal, şöyle konuştu:

"Belediyemiz aralık ayı sonuna kadar ön kayıtları aldı. 200 kişi 2+1, 208 kişi ise 3+1 için başvuruda bulunarak giriş ücretlerini yatırdı. Kırca Boyu mevkisinde 51 bin metrekare sanayi alanı olan arazinin toplu konut alanına dönüştürülmesi için imar planı tadilat çalışmalarımız başladı. İmar planının tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesine onaya sunacağız. Onayın arkasından konut alanını TOKİ'ye teslim edeceğiz. TOKİ tarafından ise ihalesi yapılarak konutların yapımına başlanacak."

TOKİ konutlarının 51 bin metrekare arazi üzerinde 26 bloktan oluşacağını ifade eden Uysal, "Akseki ilçemize bu güzel projeyi kazandırarak vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için çalışmalarımız sürecek" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akseki'ye TOKİ Tarafından 408 Konut Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement