Akut'tan Dağda Yaralı Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Akut'tan Dağda Yaralı Kurtarma Tatbikatı

Akut\'tan Dağda Yaralı Kurtarma Tatbikatı
24.12.2012 13:25

Muğla AKUT ekipleri, 1500 metre rakımlı, karla kaplı Yılanlı Dağlar'da yaralı kurtarma tatbikatı yaptı.

Muğla AKUT ekipleri, 1500 metre rakımlı, karla kaplı Yılanlı Dağlar'da yaralı kurtarma tatbikatı yaptı. Ekipler, senaryo gereği düştüğü dere yatağında bacağı kırılan bir kişiye önce ilk yardım yaptı, daha sonra da kurtardı.

Muğla, Bodrum ve Milas ilçelerindeki AKUT birimlerine üye 21 gönüllü Muğla ile Denizli arasındaki bin 500 metre rakımlı Yılanlı Dağlar'da yaralı kurtarma tatbikatı yaptı. Senaryo gereği, kayak yaparken bir dere yatağına düşerek bacağı kırıldıktan sonra AKUT ekiplerine ulaşmayı başaran kişi kurtarıldı. AKUT Bodrum Lideri Sadettin Uslu başkanlığında, eksi 5 derecede, yoğun kar yağışına rağmen yaralıya ulaşmayı başaran AKUT ekipleri önce ilk yardımı yaptı. Yaralı ilk yardımın ardından düştüğü yerden sedyeyle alınarak ambulansa getirildi.

AKUT Bodrum Lideri Sadettin Uslu, her türlü şartlarda eğitimleriri aksatmadan aralıksız sürdürerek hazır durumda beklediklerini söyledi. Uslu, "Gönüllü üyelerimizin tatbikatlarda ortaya koydukları performans bizleri çok mutlu ediyor. Dilerim bizlere hiç ihtiyaç olmaz. Ancak ihtiyaç duyulduğunda hazır olduğumuzun bilinmesi çok önemli" dedi. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akut'tan Dağda Yaralı Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika


Advertisement