Alanya'da Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi - - Son Dakika
Güncel

Alanya'da Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi -

Alanya ilçesinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun babası ve kardeşinin de aralarında bulunduğu 11 çiftçiye, Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında sertifika verildi.

10.01.2014 19:20

Alanya ilçesinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun babası ve kardeşinin de aralarında bulunduğu 11 çiftçiye, Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında sertifika verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yürüttüğü Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) Projesi kapsamında, Türkler beldesindeki bir serada Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun Türkler beldesinde yaşayan babası Osman Çavuşoğlu ve kardeşi Mehmet Çavuşoğlu'nun da aralarında bulunduğu örtü altı üretim yapan 11 çiftçi için sertifika töreni düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, sertifika töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya'nın 6 köyünde, 65 çiftçinin EKÜY Projesi kapsamında örtü altı üretim yaptığını söyledi. Projenin Türkler beldesinde bir yıldır uygulandığını anlatan Rüzgar, "Proje kapsamında beldedeki 11 çiftçimizden 8'i salatalık, 3'ü domates üretti. Başarılı üretim yapan bu çiftçilerimize de sertifikalarını verdik" dedi.

Kaliteli ve güvenilir gıda üretiminde toplum sağlığını ön planda tuttuklarını ifade eden Rüzgar, proje kapsamında yer alan üreticilerin seralarda ilaçsız, kontrollü ve çevreyi kirletmeden üretim yaptıklarını vurguladı.

Üretilen tarım ürünlerinden alınan numunelerin laboratuvarda tahlil edildiğini belirten Rüzgar, "Çiftçilerimizin ürünlerinde yapılan tahlillerde ilaç kalıntısına rastlanılmadı. Böylece bu çiftçilerimizin tamamı 'Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Sertifikası' almaya hak kazandı" diye konuştu.

Törende Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun babası Osman Çavuşoğlu ve kardeşi Mehmet Çavuşoğlu'nun da aralarında bulunduğu 11 çiftçiye sertifikaları verildi.

Mehmet Rüzgar ile röportaj

Kardeş Mehmet Çavuşoğlu ile röportaj

Alanya\'da Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alanya'da Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement