Alanya - Sulama Kanalının Duvarı Yıkıldı, Bahçeleri Su Bastı - Son Dakika
Güncel

Alanya - Sulama Kanalının Duvarı Yıkıldı, Bahçeleri Su Bastı

Alanya - Sulama Kanalının Duvarı Yıkıldı, Bahçeleri Su Bastı

Alanya'nın Kestel Beldesi'ndeki Devlet Su İşleri'ne (dsi) Ait Sulama Kanalının Duvarının Yıkılması Sonucu Kanalın Geçtiği Bölgedeki Narenciye Bahçeleri ile Seraları Su Bastı.

23.11.2010 00:52

Alanya'nın Kestel Beldesi'ndeki Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalının duvarının yıkılması sonucu kanalın geçtiği bölgedeki narenciye bahçeleri ile seraları su bastı.

Alanya Sulama Birliği'nin işlettiği Kestel Beldesi'ndeki DSİ sulama kanalının duvarında öğle saatlerinde yıkılma meydana geldi. Duvarın yıkılmasıyla kanalın hemen alt tarafındaki 3 dönümlük narenciye bahçesi ve iki serayı su bastı. Bahçedeki ve seralardaki su seviyesi 50 santimetreye kadar yükseldi. Durumu yetkililere bildirdiğini söyleyen narenciye bahçesinin sahibi çiftçi Ali Taşar, bahçesinin büyük bölümünün zarar gördüğünü ve 10 bin TL üzerinde hasar olduğunu öne sürdü.

Kanalın 30 yıldır kullanıldığını ve bakımsız olduğunu savunan Taşar, yetkililerin tedbir almadığını ileri sürdü. Kanala aşırı su pompalandığını belirten Taşar, "Yetkililer bir süre önce inceleme yaparak, kanaldaki delikleri çimentoyla kapladı. Ancak yeniden su akmaya başladı. Su pompalaması yaz döneminden daha fazla olduğu için, kanal da patladı" diye konuştu.

Alanya Sulama Birliği Başkanı Adem Murat Yücel ise, kanalın çok eski olmasından kaynaklanan bazı sorunlar bulunduğunu belirterek, "O bölgede sorun olduğunu biliyorduk. Bu nedenle de gerekli projeyi hazırlamıştık. Kısa bir süre içinde burada gereken çalışmayı yapacağız" dedi.

Taşkının ucuz atlatıldığını dile getiren Yücel, çok büyük bir zararın söz konusu olmadığını savundu. Yücel, zarar gören çiftçilere 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya - Sulama Kanalının Duvarı Yıkıldı, Bahçeleri Su Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement