İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, Alector Projesi'nin, kültürel miras varlıklarının farklı türleri üzerine odaklandığını belirterek, projenin sosyo-ekonomik kalkınma ve Karadeniz Havzası'ndaki tüm sosyal paydaşların iş birliğini artırma amacını güttüğünü söyledi.
Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı (ENPI) kapsamında yürütülen ve Avrupa Birliği ile Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen "Sınır Ötesi Düzeyde Kültürel Miras Turizminin Kalite Standartlarını Geliştirmek Amaçlı Çok Sayıda ve Seviyede Aktörlerin İşbirliği Ağı (Alector) Projesi'nin kapanış konferansı İstanbul'da yapıldı.
Konferansın kapanışında konuşan Önal, Alector Projesi'nin Türkiye, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova ve Gürcistan olmak üzere 6 ülkeden 9 ortakla yürütüldüğünü kaydetti.
Önal, proje ortaklarının katkılarıyla hazırlanan Açık Hava Müzesi'nin açılışını yapacaklarını belirterek, projenin önemli ürünlerinden teknoloji çağına uygun bir e-kitap uygulamasını da hayata geçirdiklerini dile getirdi.
Tarih ve kültürel mirasın, toplumlara geçmişten geleceğe köprü hizmeti sunan çok boyutlu bir kavram olduğunu vurgulayan Önal, "Tarih ve kültürel miras, bir ülkeye uluslararası toplum içinde kimlikli bir yer, kentlere kendine özgü bir özellik kazandırır. Kentlilere de aidiyet, sahiplik ve güven duygusu aşılayan bir özelliğe sahiptir. Sanatsal ve kültürel üretim süreçlerinde yaratıcılığı besleyen derin bir kaynaktır. Aynı zamanda, son yıllarda çokça konuşulduğu gibi, doğru bir planlamayla ekonomiye hareketlilik ve canlılık kazandıran ve yerel halkın yaşam kalitesini yükselten bir zenginliktir." şeklinde konuştu.
Ahmet Önal, Alector Projesi'nin, kültürel miras varlıklarının farklı türleri üzerine odaklandığına dikkati çekerek, projenin sosyo-ekonomik kalkınma ve Karadeniz Havzası'ndaki tüm sosyal paydaşların iş birliğini artırma amacını güttüğünü ifade etti.
Proje ile Alector sınır ötesi iş birliği geliştirildiğini ve proje sonuçlarının canlılığını sağlamak için önemli stratejik ortaklıklar oluşturulduğunu aktaran Önal, "Proje ile ilgili dikkatinizi çekmek istediğim bir diğer nokta ise Alector'un kültür varlıkları ile kişisel bağ oluşturma şansını Karadeniz düzeyinde eşit şekilde sunan ilk girişim olmasıdır. Alector Projesi, bölgesini küresel seviyeye yükseltmiştir." diye konuştu.
İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen Alector Projesi'nin Uluslararası Final Konferansı'na aralarında İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ile yurt dışındaki çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin yanı sıra belediyeler ile kaymakamlıklardan proje uzmanları, özel sektör temsilcileri, müze ve derneklerin temsilcileri katıldı.
Son Dakika › Güncel › Alector Projesi'nin Kapanış Konferansı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?