Alevler Burdur'a Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Alevler Burdur'a Ulaştı

Alevler Burdur\'a Ulaştı

Orman Yangını, Burdur'un Bucak İlçesi Kargı Köyü'ne Bağlı 20 Haneli Taşdibi Mahallesi'ni Tehdit Ediyor.

28.08.2010 06:14

Antalya'nın Karaöz Beldesi'nde yeniden başlayan orman yangını, sarp kayalıklarda devam ederken, alevler en yakın yerleşim yeri olan Burdur'un Bucak İlçesi Kargı Köyü'ne bağlı 20 haneli Taşdibi Mahallesi'ni tehdit ediyor.

Jandarma ekipleri, mahalle sakinlerini can ve mal güvenliği açısından uyarıp, "Kısa sürede evleriniz boşaltın" dedi. Bunun üzeri bölgede tahliye işlemi başladı. Yangını duyar duymaz aşçı olarak çalıştığı Antalya'daki bir otelden gelen Kenan Keskin, "İşimi bırakıp geldim, alevler tepede. Eğer rüzgar durmazsa 20 haneli köyümüz alevlerin ortasında kalabilir" dedi. Keskin, traktör römorkuna yüklediği eşyalarını güvenli bölgeye götürdü. Taşbidi Mahallesi sakinlerini de kamyon ve kamyonet türü araçlarla eşyalarını ve ahırlarındaki hayvanlarını bölgeden uzaklaştırıyor.

Burdur Orman Bölge Müdürlüğü ile Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de, Taşbidi Mahallesi'ni olası alevlerden korumak için arazöz, orman ekipleri ve dozerler gönderdi. Havanın da kararmasıyla bölgede yangın söndürme çalışmaları karadan yapılmaya çalışılıyor.

YANGINI ÇIKARAN ÇİFTÇİYE ADLİ KONTROL

Antalya'nın Karaöz Beldesi Kayadibi Köyü yakınlarındaki orman yangınının çıkmasına neden olan çiftçi 46 yaşındaki Mustafa Sarıgül, jandarmadaki sorgusunun ardından öğleden sonra adliyeye sevk edildi. Zanlı Sarıgül, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle Antalya Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme Sarıgül'ü tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol vererek serbest bıraktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alevler Burdur'a Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement