Ali Sabancı Girişimci Kulübü'nün İlk Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Ali Sabancı Girişimci Kulübü'nün İlk Toplantısına Katıldı

Ali Sabancı Girişimci Kulübü\'nün İlk Toplantısına Katıldı

"Her sene 800 bin genç iş bulmak için iş gücüne katılmaya çalışıyor."

22.05.2013 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı,

"Her sene 800 bin genç iş bulmak için iş gücüne katılmaya çalışıyor. Bunların yüzde 20'si yani 5 gençten 1'i işsiz. Bize düşen görev de Türkiye'nin içinde bulunduğu muazzam ortamın altını doldurmak, gençlere de iş bulacak girişimcilik ekosisteminin yaratmak" Haber-Kamera: Enver Alas - İSTANBUL/ DHA

Capital ve Ekonomist dergilerinin TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Avea işbirliği ile gerçekleştirilen Girişimci Kulübü'nün ilk toplantısı Grand Hyatt Otel'de yapıldı.

Avea, Capital ve Ekonomist Dergileri ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu işbirliği ile hayata geçirilen 'Girişimci Kulübü'nün ilk toplantısına, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Ali Sabancı, Avea CEO'su Erkan Akdemir, Girişimci Kulübü Başkanı ve Yemeksepeti.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Nevzat Aydın, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş ile 2010 yılında Ulusal CEO Konseyi tarafından "Yaşam Boyu Girişimcilik Başarı Ödülü" ne layık görülen, Priceline.com'un kurucusu ve CEO'su Jeff Hoffman'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

"GENÇLERE İŞ BULACAK GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİ YARATMALIYIZ"

Toplantının açılışında konuşan Ali Sabancı, Pegasus Havayolları şirketini halka arz etmek için birkaç kere yurt dışına gittiğini ifade ederek, "11 günde 90 yatırımcı gördüm ve bunların yarısı Türk şirketi. Türkiye'nin böyle bir özel durumu var. Bu özel durumun altını ekonomik olarak doldurmamız gerekir. O da girişimcilere düşüyor. Ankara özellikle genç nüfusumuzla övünüyor. Her sene 800 bin genç iş bulmak için iş gücüne katılmaya çalışıyor. Bunların yüzde 20'si yani 5 gençten 1'i işsiz. Bize düşen görev de bu Türkiye'nin içinde bulunduğu muazzam ortamın altını doldurmak, gençlere de iş bulacak girişimcilik ekosisteminin yaratmak" dedi.

"BÜYÜK DÜŞÜN ÇOK ÇALIŞ VE DEĞER KAT"

Toplantıda konuşan 2010 yılında Ulusal CEO Konseyi tarafından 'Yaşam Boyu Girişimcilik Başarı Ödülü'ne layık görülen, Priceline.com'un kurucusu ve CEO'su Jeff Hoffman ise, kendisi için başarı formülünün 3 maddeden oluştuğunu ifade ederek, 'Büyük düşün, çok çalış ve değer yarat. Hayatın her döneminde 5 yaşında bir çocuk gibi soru sormaktan korkma.Girişimciliğin yüzde yüz başarı garantisi yoktur belki ama denenmemiş her yeni proje yüzde yüz başarı kaybı demektir. Üstelik günümüzde, girişimciler için sunulan fırsatlar ve imkanlar eskisinden çok daha fazla. Özel sektör ve hükümetler artık süreçleri kolaylaştırıyor. Yeni nesil girişimcilere tavsiyem, sadece kar odaklı düşünmemeleri; girişimlerini hayata değer katma amacıyla gerçekleştirmeleridir" diye konuştu.

"KAR ODAKLI DÜŞÜNMEYİN DEĞER YARATIN"

Yale Üniversitesi'nde öğrenci olduğu dönemde kuran ve günümüzde dünyanın en çok takip edilen 25 yöneticisi arasında ilk sıralarda gösterilen Hoffmann, Dünyanın en güçlü 20 ekonomisinde yer alan Türkiye'nin hak ettiği noktaya gelmesi için girişimciliğin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Şirketlerin inovatif düşünceye yatırım yapmaları gerektiğini belirten Hoffman, yeni nesil girişimcilere 7 önemli tavsiyede bulundu. Yaratıcı ve farklı bir fikre sahip olmanın en önemli adım olduğunu ve iyi fikrin millet veya cinsiyet ayrımı olmaksızın her yerden ve herkesten çıkabileceğini belirten Hoffman, geri kalan 6 fikri de şu şekilde sıraladı: "Mentörlerinizi kendinizi en yakın insanlardan değil,konunun ustalarından seçin, Ekibinizi işinde tutkulu ve kendinizden daha akıllı insanlardan oluşturun, Fikirlerinizi hayata geçirmekten korkmayın, Hedef kitlenizi iyi tanıyın, onları dinleyin; Kar odaklı düşünmeyin değer yaratın, Hata yapmaktan ve başarısız olmaktan korkmayın" şeklinde konuştu. Avea CEO'su Erkan Akdemir ise konuşmasında "Dünyanın en büyük ekonomisinden birine sahip olma iddiasıyla Türkiye küresel girişimden maksimum değeri alarak hak ettiği yere ulaşabilmesi için kesinlikle daha fazla girişimciye ihtiyacı var. Girişimciliği destekleyen ve bu amaç doğrultusunda girişimcilerin büyüyeceği eko sistemleri Türkiye'nin yeni nesil teknolojik olarak kendi işinin patronu olan şirketlerin ortaya çıkmasını istiyoruz. Türkiye olarak bugün umut vaad eden bir noktadayız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ali Sabancı Girişimci Kulübü'nün İlk Toplantısına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement