"Allı Turnam Bizim Ele Varsın" Diye Söylediler - Son Dakika
Güncel

"Allı Turnam Bizim Ele Varsın" Diye Söylediler

"Allı Turnam Bizim Ele Varsın" Diye Söylediler

Kurumların projeye gönüllü destek veren çalışanları ve Turnalar Hep Uçsun Korosu, 'Allı Turnam' türküsünü birlikte çaldı, söyledi ve özel bir video-klip hazırladı.

18.01.2018 13:14

Brisa ve WWF- Türkiye, "Doğa İçin Çal" ile birlikte özel bir çalışmaya imza attı.

Türkiye lastik sektörü lideri Brisa ve WWF-Türkiye çalışanları "Turnalar Hep Uçsun" projesi kapsamında Türkiye'nin biyoçeşitliliği, doğası ve kültürü için büyük önem taşıyan turnaların korunması için 'Allı Turnam' türküsünü seslendirdi. Doğa İçin Çal platformu iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmada, aralarında Brisa CEO'su Cevdet Alemdar'ın da yer aldığı 98 kişilik ekip türküye özel, alışılmışın dışında bir yorum katarak çaldı, söyledi. Şarkı için bir de özel video-klip çekildi. Video-klipte ayrıca 1.120 turna, 1 köpek ve 1 karga da yer aldı. Allı Turnam'ın stüdyo çalışmaları ve videonun çekimleri 5 ay sürdü.

Turnaların Türkiye'deki yaşam alanı olan Çukurova Deltası ile İstanbul ve İzmit'te çekimleri gerçekleştirilen video-klip ile nesli tehdit altında olan turnaların doğal ve kültürel bir değer olarak farkındalıklarının artması amaçlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Allı Turnam Bizim Ele Varsın' Diye Söylediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement