Alman Cerrah, Uyguladığı Yöntemi Denizli'de Anlattı - Son Dakika
Güncel

Alman Cerrah, Uyguladığı Yöntemi Denizli'de Anlattı

Alman Cerrah, Uyguladığı Yöntemi Denizli\'de Anlattı

Denizli Devlet Hastanesi'nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Dr.

15.05.2013 18:48

Denizli Devlet Hastanesi'nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Dr. Alpaslan Çalışkan'ın daveti üzerine pelvik rekonstrüktif cerrahi uygulamalarının yaratıcısı Alman Prof. Dr. Klaus Goeschen, hastaneyi ziyaret edip bilgi verdi, idrar kaçırma ve sarkma rahatsızlığı olan iki hastanın ameliyatına girerek izledi.

Dünyada pelvik rekonstrüktif cerrahi yöntemlerinin ilk uygulayıcılarından biri olan Alman Prof. Dr. Klaus Goeschen, Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ni ziyaret etti. Hastane doktorlarından Alpaslan Çalışkan'ın daveti üzerine hastaneye gelen Goeschen, yapılan ameliyatlar hakkında bilgi aldı, idrar kaçırma ve sarkma problemi olan iki hastanın ameliyatına da girip izledi. Pelvik rekonstrüktif cerrahi uygulamaları hakkında bilgi de veren Prof. Dr. Goeschen, pelvik taban cerrahisi yöntemiyle rahim, idrar kesesi sarkması, kalın bağırsak sarkmaları ve idrar kaçırma gibi problemi olan kadınların başarılı bir şekilde ameliyat edildiğini kaydetti.

Her dört kadından birinde bu tür rahatsızlıkların yaşandığını dile getiren Alman doktor Goeschen, şunları söyledi:

"Bu durum sadece ileri yaştaki kadınların değil aynı zamanda doğum sonu her üç kadından birinde idrar kesesi ile ilgili sorunlar yaşanabilmekte ve bunların çok azı normale dönebilmektedir ve tabu olarak görülmektedir. Bu tür rahatsızlıklar kişilerin yaşam kalitesini düşürmektedir. Utanma, kendine güveni yitirme ve partnerlerinin problemleri fark etme korkusu gibi nedenler bu kişilerin cinsel yaşamlarını ciddi şekilde kısıtlamaktadır. Problemlerin artmasına rağmen hasta şikayetlerini doktora veya yakınındakilere anlatmaktan utanmakta, diğerleri de kendi yaşında bu problemlerin normal olduğunu düşünmektedir. Eskiden yüzde 40-50 başarı sağlayan geçici iyileşme sağlayan ameliyatlar yeni yöntemle yüzde 90 başarıya ulaşılmaktadır."

Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Alparslan Çalışkan ise, pelvik taban cerrahi yönteminin en önemli yaratıcısı ve uygulayıcısı olan Prof. Dr. Klaus Goeschen'i ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtip, Goeschen'den öğrendikleri yöntemi 5 yıldır Denizli Devlet Hastanesi'nde başarıyla uyguladıklarını hatırlattı. Dr. Çalışkan, "Günümüzde kadınların en önemli sorunlarının başında gelen idrar kaçırma, genetik organ sarkması gibi problemleri hocamızdan öğrendiğimiz yöntemle Denizli Devlet Hastanesi'ne gelen hastalarımızın korkulu rüyası olmaktan çıkardık" diye konuştu.

ONB(İÖ/ESM) - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Cerrah, Uyguladığı Yöntemi Denizli'de Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement