Alman Yönetmen Tögel: Kapadokya Vazgeçilmez Bir Turizm Cenneti - Son Dakika
Güncel

Alman Yönetmen Tögel: Kapadokya Vazgeçilmez Bir Turizm Cenneti

Alman Yönetmen Tögel: Kapadokya Vazgeçilmez Bir Turizm Cenneti

Kapadokya'da 2013 yılında 'Aşk Gemisi' isimli dizinin bir bölümünün çekimi için geldiği Uçhisar Beldesi'ne hayran kalan Alman yönetmen Hans–Jürgen Tögel, Uçhisar Beldesi'ndeki eski belediye hizmet binasını satın aldı.

31.01.2016 10:47

Kapadokya'da 2013 yılında 'Aşk Gemisi' isimli dizinin bir bölümünün çekimi için geldiği Uçhisar Beldesi'ne hayran kalan Alman yönetmen Hans–Jürgen Tögel, Uçhisar Beldesi'ndeki eski belediye hizmet binasını satın aldı. Tögel, "Kapadokya; vazgeçilmez bir turizm cenneti" dedi.

Televizyonlarda gösterime girdiği dönemlerde milyonlarca izleyiciyi ekran başına toplayan 'Aşk Gemisi' dizisinin Almanya versiyonunun 2013 yılındaki Kapadokya Bölgesi çekimleri için ekibiyle birlikte bölgeye gelen Almanya'nın önde gelen sinema ve televizyon yönetmenlerinden Hans-Jürgen Tögel, oldukça etkilendiği Uçhisar Beldesi'nde, 1960'lı yıllarda belediye olarak da kullanılan 4 odadan oluşan binayı satın aldı. Hans–Jürgen Tögel, Yüksek Mimar Çiğdem Yılmaz'ın hazırladığı proje ile önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmasının ardından bu evi yakın dost ve arkadaşları için bir tatil birimi olarak değerlendireceğini söyledi. Tögel, ilk Hıristiyanlığın derin izlerini taşımasının yanı sıra, doğası, kültürü ve tarihi değerleri ile sadece Almanyalı değil, tüm dünya insanlarının da ziyaret etmesi gereken bir merkez olarak nitelendirdiği Kapadokya'nın aynı zamanda sessiz ve sakin bir yöre olması nedeniyle tam bir yaşam merkezi olduğunu anlattı.

Kapadokya'nın dünya sinema sektöründe etkin bilinmediğini söyleyen Tögel, bölge tanıtımı için uluslararası alanda sinema filmleri yapan dev firmaların bölgeyi tanımaları için 10 dakikalık bir dokümanter filmin de önümüzdeki süreçte çekimlerini yaparak Kapadokya'nın gönüllü bir turizm elçiliğini seve seve yapacağını söyledi. Tögel, Yüksek mimar Çiğdem Yılmaz'ın hayalini süsleyen bir ev projesini hazırladığını dile getirerek şöyle konuştu:

"Kapadokya; tüm özellikleri ile gezi, hem de bir yaşam merkezi. Tüm dünya insanlarının Kapadokya'yı özellikle görmelerini istiyorum. Çünkü başka dünya üzerinde Kapadokya yok. İnsanların yaşamlarında bir kez de olsa bu güzellikleri görmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir film çekimi için geldiğim bölgede farklı bir hayat buldum. Ciddi bir zenginliği burada gözlemledim. Sosyal ve kültürel alanlarda da burada yaşayan özellikle dev turizm işletmelerinin yöneticileri de üzerlerine düşeni yaparlarsa, daha farklı bir gelişim düzeyinin ortaya çıkabileceğine inanıyorum. Uçhisar'da restorasyonunu yapacağımız evimde dostlarımı ve arkadaşlarımı ağırlayarak, onların da bu eşsiz güzellikleri görmelerini sağlayacağım." - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Yönetmen Tögel: Kapadokya Vazgeçilmez Bir Turizm Cenneti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement