Almanya'da Camiye "Kuzey Deniz Feneri" Ödülü Verildi - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Camiye "Kuzey Deniz Feneri" Ödülü Verildi

Almanya\'da Camiye "Kuzey Deniz Feneri" Ödülü Verildi

Almanya'nın, Schleswig Hostein eyaletindeki Glinde şehrinde bir cami derneğine, İtalya'nın Lampedusa Adası'ndan Almanya'ya gelen 12 mülteciye yardım ettikleri için "Kuzey Deniz Feneri" ödülü verildi.

25.12.2013 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın, Schleswig-Hostein eyaletindeki Glinde şehrinde bir cami derneğine, İtalya'nın Lampedusa Adası'ndan Almanya'ya gelen 12 mülteciye yardım ettikleri için "Kuzey Deniz Feneri" ödülü verildi.

Schleswig-Holstein Mülteciler Konseyi, mültecilere sahip çıkan Glinde Cami Derneği'nin örnek bir davranış sergilediğine dikkat çekerek, mültecilere yardım konusunda katkıda bulunanlara verilen "Kuzey Deniz Feneri" ödülüne dernek layık gördü.

Glinde'deki cami derneğinin sorumlusu Mustafa Tepe, "Frankfurter Rundschau" gazetesine yaptığı açıklamada, cami derneği olarak 12 mülteciye yardım etme kararı aldıklarını ve mültecilerin nisan-ekim ayları arasında camide yaşadıklarını belirtti. Mültecilerden 9'unun Almanya'dan ayrıldığını ifade eden Tepe, 3 kişinin de halen kimsesizler yurdunda konakladığını kaydetti.

Gana, Nijer, Nijerya, Mali ve Fildişi Adası'ndan gelen mülteciler Almanya'da iltica talebinde bulunamıyorlar. Yasal olarak söz konusu ülkelerden gelenlerin İtalya'ya iltica etmeleri gerekiyor ancak İtalya'da oturma izni aldıklarında da başka bir Avrupa Birliği ülkesinde çalışamıyorlar. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Camiye 'Kuzey Deniz Feneri' Ödülü Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement