Sandıktan Çıkan Sonuçlar Merkel'i Sevindirdi - Son Dakika
Güncel

Sandıktan Çıkan Sonuçlar Merkel'i Sevindirdi

Sandıktan Çıkan Sonuçlar Merkel\'i Sevindirdi

Seçim sonuçları CDU ve Sol Parti'li siyasetçileri memnun ederken, Yeşiller, SPD ve Hür Parti'liler hayal kırıklığı yaşıyor

22.09.2013 23:54  Güncelleme: 09:23

Almanya genel seçiminden oylarını artırarak çıkan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Sol Parti'de zafer havası; Yeşiller, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Hür Parti'de (FDP) hüzün hakim.

CDU Başkan Yardımcısı Armin Laschet ve CDU Federal Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder, sandıktan çıkan sonuçların vatandaşların 4 yıl daha Başbakan Angela Merkel tarafından yönetilmek istendiğini gösterdiğini söylediler.

SPD Genel Sekreteri Anderea Nahles ise CDU ile koalisyon yapmaları konusunda bir değerlendirmede bulunmayacağını bunun Başbakan Merkel'in vereceği bir karar olduğunu belirtti.

-Yeşiller'de hayal kırıklığı

Yeşiller Partisi'nin liste başı adayı Jürgen Trittin de mağlubiyeti kabul ederek, SPD ile iktidara gelmek ve oyları artırmayı hedeflediklerini ancak iki hedefi de tutturamadıklarını, bunun acı bir durum olduğunu belirtti. Partinin Federal Meclis üyesi Omid Nouripor ise sandıktan çıkan sonucun kendileri için derin bir hayal kırıklığı olduğunu dile getirdi.

-Hür Demokratlarda çöküntü

FDP Genel Başkanı Philipp Rösler, partisinin Meclis dışında kalması olasılığı için, "Başka bir şey konuşmaya gerek yok, bu acı bir mağlubiyettir" şeklinde konuştu. FPD'nin seçimlerdeki liste başı adayı Rainer Brüderle, son sonuçların FDP'nin  şimdiye kadar elde ettiği en kötü oy oranı olduğunu belirtirken, FDP Kuzey Ren Vestfalya eyalet teşkilatı Başkanı Christian Linder durumu "son 40 yılın en acı dönemi" şeklinde yorumladı.

-Sol Parti'de zafer havası

Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkanı Gregor Gysi ise sonucun kendileri için olağanüstü olduğunu belirterek, "1990'da bu partinin ülkede siyasetinde üçüncü bir güç olacağını kim düşünebilirdi. Bunu başardık" dedi.

-AfD'liler buruk

İlk kez seçimlere katılan Almanya için Alternatif (AfD) partisinin Başkanı Bernd Lucke, seçim kampanyası boyunca yüzde 5'lik seçim barajını geçeceklerine inandıklarını ancak son tahminlere göre yüzde 4,8 oranına ulaştıklarını, bunun da önemli bir sonuç olduğunu kaydetti. Lucke, "Bunu devletten maddi destek olmadan başardık" diye konuştu. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sandıktan Çıkan Sonuçlar Merkel'i Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement