Almanya'da Polis Kurşunuyla Ölen Nurettin Öcal'ı Yerde Bir de Üvey Oğlu Tekmelemiş - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Polis Kurşunuyla Ölen Nurettin Öcal'ı Yerde Bir de Üvey Oğlu Tekmelemiş

Almanya\'da Polis Kurşunuyla Ölen Nurettin Öcal\'ı Yerde Bir de Üvey Oğlu Tekmelemiş

Dha DIŞ HABER- Almanya'nın Hollanda sınırındaki Gronau kentinde yaşayan Nurettin Öcal'ın (46), Alman polisi tarafından silahla vurularak öldürülmesi ile ilgili olarak polis açıklama yaptı.

03.11.2015 17:47

Dha DIŞ HABER-

Almanya'nın Hollanda sınırındaki Gronau kentinde yaşayan Nurettin Öcal'ın (46), Alman polisi tarafından silahla vurularak öldürülmesi ile ilgili olarak polis açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, 2 Kasım Pazartesi günü, saat 15.35 sularında polis, Nurettin Öcal ile 45 yaşındaki eski eşi arasındaki kavgaya müdahale etti. Nurettin Öcal, tarafları yatıştıran ve uyaran polislere cebinden çıkardığı bıçağı teslim etti. Daha sonra polisler olay yerinden ayrıldılar.

Bir saat sonra gelen telefonda iki kişinin Neu Caddesi'nde kavga ettiği bildirildi. Polisler olay yerine gittiklerinde Nurettin Öcal'ın bu kez 41 yaşındaki başka bir akrabası ile kavga ettiğini gördüler. Nurettin Öcal kavga sırasında bıçak çekerek akrabası ve bir polisin üzerine yürüdü. Polis, Nurettin Öcal'ı durması konusunda uyardı. Ancak durmayınca ateş ederek sağ kolundan yaraladı. Öcal, yaralı halde ve elinde bıçakla polise doğru koşmaya devam etti. Polis ikinci kez ateş ederek arkadan sol omuzundan vurdu.

Polis kurşunuyla yere yığılan Nurettin Öcal'ın yanına koşan 26 yaşındaki bir genç ise, Öcal'ın kafasını tekmelemeye başladı. Polis açıklamasındaki ifadeye göre, Nurettin Öcal, hem kurşunla yaralanma hem de bu tekmelerden ötürü olay yerinde yaşamını yitirdi. Daha sonra bu 26 yaşındaki gencin, Öcal'ın üvey oğlu olduğu anlaşıldı.

Olay sırasında 17 yaşındaki bir genç de baldırından kurşunla yaralandı. Yaralanan gencin olay yerinde tesadüfen bulunan bir Pakistanlı olduğu ve polisin seken kurşunuyla yaralandığı bildirildi.

Başsavcı Heribert Berk'in açıklamasında ise, olayla ilgili tanık ifadelerinin çelişkili olduğuna dikkat çekilirken Öcal'ın cesedine otopsi yapılacağı belirtildi. Açıklamada, değişik atış pozisyonlarından gelen kurşunların, ilk atıştan sonra Nurettin Öcal'ın ani dönüş hareketinden kaynaklanabileceği ifade edildi. Başsavcı, balistik raporların incelenmesi ve tüm tanıkların dinlenmesinin ardından olayın daha net anlaşılacağını vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Polis Kurşunuyla Ölen Nurettin Öcal'ı Yerde Bir de Üvey Oğlu Tekmelemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement