Almanya'nın finans merkezi Frankfurt kentinde kapitalizm karşıtı protestoda polis ile göstericiler arasında gerginlik çıktı.
Blockupy inisiyatifinin düzenlediği eyleme, avro para birimini kurtarma önlemlerini protesto etmek isteyen binlerce kişi katıldı.
Polis, gösterici sayısını 7 bin olarak telefuz ederken, eylemi düzenleyenler ise 20 bin kişinin protesto yürüşüne katıldığını belirtti.
Polisin, kent merkezinden Avrupa Merkez Bankası binasına doğru yürüyen protestocular arasında yer alan ve polise boya torbası ile maytap atan 200 ila 400 kişinin yer aldığı gruba müdahale ettiği bildirildi.
Yüzlerini kapatan göstericilerin çevresini saran ve yürümelerini engellenen polisin gruba biber gazı sıktığı kaydedildi.
Polis diğer göstericilerin yürümesine ise izin verirken, çembere aldığı protestocuların yüzlerini kapatmamalarını istedi.
Frankfurt'ta dün de bazı göstericiler Avrupa Merkez Bankası'nın çalışmasını engellemek için gösteri yapmıştı. - Berlin
Son Dakika › Güncel › Almanya'daki Kapitalizm Karşıtı Protesto - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?