Almanya'dan Tunus'taki Brahimi Suikastine Sert Tepki - Son Dakika
Güncel

Almanya'dan Tunus'taki Brahimi Suikastine Sert Tepki

Almanya\'dan Tunus\'taki Brahimi Suikastine Sert Tepki

Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle: "Brahmi cinayeti, Tunus’un genç demokrasisine de bir saldırıdır"

27.07.2013 17:28

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Tunus Muhalif Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı ve Kurucu Meclis üyesi Muhammed el-Brahmi'in öldürülmesinin Tunus'un genç demokrasisine bir saldırı olduğunu belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Westerwelle, olayın hızlı ve kapsamlı bir şekilde aydınlatılması gerektiğini belirterek, siyasi şiddetin demokraside yerinin olmaması gerektiğini kaydetti. Westerweelle, "Muhalif lider Muhammed el-Brahmi cinayeti, Tunus'un genç demokrasisine de bir saldırıdır" ifadesini kullandı.

Hükümet ve muhalefetteki sorumluların korkakça yapılan bu saldırıdan dolayı cesaretlerinin kırılmaması gerektiğini belirten Westerwelle, demokratik yapıların inşasının sürdürülmesi ve  yeni bir anayasanın kabul edilmesini istedi.

Tunus'un iç barışının büyük bir değer olduğuna dikkati çeken Westerwelle, soğukkanlı katillerin, yeni Tunus'taki demokratik geçişi  değiştirmesi  ve devrimin kazanımlarının ortadan kaldırılmasında başarılı olmamaları gerektiğini kaydetti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'dan Tunus'taki Brahimi Suikastine Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement