Almanya'dan "Türkiye'ye Yönelik Ülkeler Girişimi" - Son Dakika
Güncel

Almanya'dan "Türkiye'ye Yönelik Ülkeler Girişimi"

Almanya\'dan "Türkiye\'ye Yönelik Ülkeler Girişimi"

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl: “Günümüzde Türkiye ile Almanya arasındaki bilim ve üniversite eğitimi alanındaki işbirliği halen büyük ilgi uyandırmaya devam ediyor. İşbirliği yapan ünivers...

26.11.2013 20:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Türkiye ile Almanya arasında uzun geçmişe dayanan başarılı bir işbirliğinin olduğunu belirterek, "Günümüzde Türkiye ile Almanya arasındaki bilim ve üniversite eğitimi alanındaki işbirliği halen çok büyük ilgi uyandırmaya devam ediyor" dedi.

Alexander von Humboldt Vakfı ile Joachim Herz Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen "Türkiye'ye yönelik ülkeler girişimi" projesi tanıtım toplantısı Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinde düzenlendi.

Toplantıda konuşan büyükelçi Eberhard Pohl, Türkiye ile Almanya arasında uzun geçmişe dayanan başarılı bir işbirliğinin mevcut olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki bilim işbirliğinin çok eski ve uzun bir geçmişe dayandığını vurgulayan Pohl, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecinde ve Alman nasyonal sosyalizm döneminde birçok bilim adamının Türkiye'ye gelip sığınma imkanı bulduklarını ifade etti.

-Son 4 yılda işbirliği yapan üniversite sayısı 4 katına çıktı

Almanya ile Türkiye arasındaki bilim ve üniversite eğitimi alanındaki işbirliğinin büyük ilgi uyandırmaya devam ettiğini kaydeden Pohl, 20 yılda eğitim değişimi projelerinin sürekli arttığına değindi. Pohl, Almanya'nın Türkiye'de desteklediği öğrenci ve bilim adamı sayısının son 4 yılda ikiye katlandığına dikkati çekerek işbirliği yapan üniversite sayısının da 4 kat arttığını ifade etti.

"Türkiye'ye yönelik ülkeler girişimi" projesini tanıtmak üzere söz alan Alexander von Humboldt Vakfı Başkanı Helmut Schwarz ise bu projeyle iki ülke arasındaki işbirliğini daha da genişletmeyi hedef aldıklarını söyledi. Türkiye'de önemli bir bilimsel potansiyel olduğunu vurgulayan Schwarz, son yıllarda Almanya'ya gelen Türk öğrenci sayısının azaldığını belirtti. Schwarz, vakıf olarak daha çok öğrenci ve bilim adamının gelebilmesi için çalışacaklarını bildirdi.

Açılış konuşmaları sonrası Humboldt Araştırma Ödülü sahibi Prof. Dr. Nihat Berker, "Akademik Süreçler, Bilgi, Aydınlanma ve Arkadaşlık Yakınlaşması: Almanya-Türkiye İlerlemeler" konulu bir sunum yaptı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'dan 'Türkiye'ye Yönelik Ülkeler Girişimi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement