Alman bakanın Ukrayna ziyaretini Rus İHA'sı yarıda kesti - Son Dakika
Güncel

Alman bakanın Ukrayna ziyaretini Rus İHA'sı yarıda kesti

Alman bakanın Ukrayna ziyaretini Rus İHA\'sı yarıda kesti

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un Ukrayna'nın Mıkolayiv kentine yaptığı ziyaret, güvenlik endişeleri sebebiyle yarıda kesildi. Baerbock ve heyetinin, bir Rus insansız hava aracı tarafından takip edildiği ortaya çıktı. Alman bakanın zırhlı araçlarla bölgeden uzaklaştırıldığı ve daha sonrasında ülkesine geri döndüğü öğrenildi.

25.02.2024 17:59  Güncelleme: 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un Ukrayna'nın Karadeniz'de bulunan liman kenti Mıkolayiv'a yaptığı ziyaret, güvenlik endişeleri nedeniyle yarıda kesildi. Bakan Baerbock ve heyetinin kenti ziyareti sırasında bir Rus İHA'sı tarafından takip edilmesi sonrası heyet zırhlı araçlarla bölgeden uzaklaştırıldı.

RUS İHASI ALMAN BAKANI TAKİP ETTİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün Alman basınına yaptığı açıklamasında, Almanya tarafından finansmanı sağlanan bir içme suyu arıtma tesisini ziyaret etmek için Mıkolayiv kentine giden Annalena Baerbock ve heyetinin bir Rus insansız hava aracı (İHA) tarafından takip edildiğinin tespit edilmesi üzerine ziyaretin yarıda kesildiği ve heyetin zırhlı araçlarla bölgeden uzaklaştırıldığı ifade edildi. Açıklamada, söz konusu İHA'nın, bir süre izleme yaptıktan sonra bölgeden uzaklaştığı belirtildi.

Alman bakanın Ukrayna ziyaretini Rus İHA'sı yarıda kesti! Zırhlı araçlarla bölgeden kaçtılar

ÜLKESİNE GERİ DÖNDÜ

Alman medyasındaki haberlerde de Baerbock'un bölgeden ayrılmasının ardından Mıkolayiv'de bir hava saldırısı gerçekleştiği, Alman Dışişleri Bakanı'nın Ukrayna ziyaretini sonlandırarak ülkesine döndüğü belirtildi.

Alman bakanın Ukrayna ziyaretini Rus İHA'sı yarıda kesti! Zırhlı araçlarla bölgeden kaçtılar

ALMANYA'DAN UKRAYNA'NIN YENİDEN İNŞASI İÇİN 1 MİLYAR AVRO

Baerbock, Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'ya desteklerini ifade etmek için dün Odessa kentine gitmişti. Almanya Dışişleri Bakanlığının X hesabından yapılan paylaşımda da Ukrayna'ya yönelik yeniden inşa yardımının 100 milyon avro daha artırılarak 1 milyar avroya çıkarılacağı açıklandı. Almanya'nın ayrıca haziran ayında Berlin'de Ukrayna için bir yeniden yapılanma konferansı düzenlemeyi planladığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alman bakanın Ukrayna ziyaretini Rus İHA'sı yarıda kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement