Almanya İçişleri Bakanı: Yabancılar Oy Kullanamaz - Son Dakika
Son Dakika Logo

Almanya İçişleri Bakanı: Yabancılar Oy Kullanamaz

Almanya İçişleri Bakanı: Yabancılar Oy Kullanamaz
21.04.2014 10:08

Devlet bakanı Özoğuz, kısa süre önce Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde Almanya'da yaşayan fakat Alman vatandaşı olmayan yabancılara da yerel seçimlerde oy kullanabilme hakkı tanınması gerektiğini söyledi.

Devlet bakanı Özoğuz, kısa süre önce Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde Almanya'da yaşayan fakat Alman vatandaşı olmayan yabancılara da yerel seçimlerde oy kullanabilme hakkı tanınması gerektiğini söyledi. Bu sözler sadece AB üyesi ülke vatandaşı yabancıların yerel seçimlerde oy kullanabildiği Almanya'da tartışmaya neden oldu.

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, 'Südwestrundfunk Radyosu'nda bu konuda, 'Vatandaşlık neye hizmet ediyor" diye sorduktan sonra, 'Vatandaşlık olmadan da vergiler ödenebiliyor. Bu nedenle seçme hakkının vatandaşlık bağından ayrı düşünülmesini reddediyorum' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya İçişleri Bakanı: Yabancılar Oy Kullanamaz - Son Dakika


Advertisement