Almanya, Kerek'teki kilise saldırısında ölen 7 kişi için Ürdün'e dayanışma bildirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Almanya, Kerek'teki kilise saldırısında ölen 7 kişi için Ürdün'e dayanışma bildirdi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Almanya, Ürdün'ün Kerek kentindeki kilise saldırısında ölen 7 kişi için üzüntüsünü bildirdi ve Ürdün'e dayanışma mesajı verdi. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında nefret ve şiddetin dinler arası barışı tehlikeye atmaması gerektiği belirtildi.

Almanya, Ürdün'ün Kerek kentinde bir kiliseyi hedef alan, 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 27 kişinin yaralandığı saldırıyı derin bir üzüntüyle karşıladığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığının ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, "Ürdün'de bir Hristiyan cenaze törenine düzenlenen acımasız saldırı, hepimize derin bir üzüntü vermiştir. Düşüncelerimiz kurbanlar ve yakınlarıyla birliktedir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Ürdün ile dayanışma mesajı verilerek, "Ürdün'ün yanında kararlılıkla duruyoruz. Nefret ve şiddet, dinler arası barış içinde bir arada yaşama ilkesini tehlikeye atmamalıdır." değerlendirmesi yapıldı.

Ürdün'ün Kerek kentindeki kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetmiş, 27 kişi yaralanmıştı.

İçişleri Bakanı Mazin el-Feraye, saldırının aşırılık yanlısı bir grup tarafından gerçekleştirilen terör eylemi olduğunu belirtmiş, güvenlik güçlerinin failleri yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğünü açıklamıştı.

Ürdün Kralı 2. Abdullah da saldırıyı kınayarak sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacağını bildirmişti.

Kaynak: AA